İddiaya göre, birkaç olay ortamı gerdi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in Gürbüz Kanber&[#]8217;i vekil olarak bırakmak istemesi, Akdemir ile Orhan Yücel&[#]8217;i karşı karşıya getirdi. Kavgayı asıl büyüten ise, kişiye özel bazı imar değişiklikleri ile Çaydamar yolundaki LPG istasyonunun akaryakıt istasyonu şeklinde düzenlenmek istenmesi.

Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin Temmuz ayı birinci birleşimi, CHP grubundan 18 üyenin katılmaması nedeniyle 3 Temmuz 2013 Çarşamba (bugün) gününe ertelendi.

Belediye Başkan Vekili Gürsel Külah başkanlığında toplanan Meclis, CHP grubundan tek katılan Zeki Kefeli&[#]8217;nin katipliğe geçerek yoklama yapmasıyla başladı. Yeterli katılım olmadığı için Meclis ertelendi.

Yaşanan bu manzara, AK Parti grubunu da şok etti. Olup biteni anlamak isteyen AK Partililer, telefonlara sarıldı. Pek çok CHP&[#]8217;li Meclis üyesine telefonları kapalı olduğu için ulaşılamadı. Gelişmeler üzerine CHP tabanı da rahatsız oldu. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nde neler olup bittiğini anlamaya çalışan partililer, kendilerine yakın buldukları isimlerden bilgi almaya çalıştılar.

KAVGANIN NEDENİ

İddiaya göre, Meclis üyelerini ve Meclis üyeleriyle Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´i karşı karşıya getiren, Akdemir&[#]8217;in başkanvekilliği seçimindeki tercihi oldu.

Zonguldak dışında bulunacak Başkan Akdemir´in vekil olarak Gürbüz Kanber´i bırakmak istemesine yapılan itirazlarla başlayan kavga, Meclis gündemindeki kişiye özel imar değişikliği talebi ve LPG istasyonunun akaryakıt istasyonu olarak yeniden düzenlenmek istenmesiyle büyüdü.

Başkanvekilliğine, Akdemir´in istediği Gürbüz Kanber değil, Gürsel Külah getirildi. Tartışmanın nasıl devam edeceği merak ediliyor.

KARAGÜZEL: &[#]8220;BAŞKAN MECLİS&[#]8217;TEN DEĞİL, KENDİ GRUBUNDAN KAÇMIŞ!&[#]8221;

Meclisin ertelenmesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, &[#]8220;Hiç önemli değil, gerekirse burada yatarız. Ama şu tespiti yapmak zorundayım. Biz Akdemir&[#]8217;in meclisten kaçtığını düşünmüştük, ama gördük ki, Belediye Başkanı, Meclis&[#]8217;ten kaçmamış. Kendi grubundan kaçmış. Maalesef Zonguldak ehliyetsiz bir adamın elinde, liyakatsiz bir şahsın elinde Zonguldak ezilip gidiyor&[#]8221; şeklinde konuştu.

KEFELİ: &[#]8220;ARKASINDAN DEĞİL, GELDİĞİ ZAMAN YÜZÜNE SÖYLERSENİZ, CEVABINI VERECEKTİR&[#]8221;

CHP&[#]8217;li üye Kefeli ise, Karagüzel&[#]8217;in sözlerine tepki göstererek, &[#]8220;Hakaret noktasına varan &[#]8216;liyakatsiz, beceriksiz, yeteneksiz&[#]8217; dediğiniz Başkan, Zonguldak&[#]8217;ta 50 yıllık kalıcı eserler bırakmaktadır. Bugün kendi içimizde olan bir sorun nedeniyle belki böyle oldu. Bu halledilir. Ancak bu şekilde suçlanmayı ne o hak ediyor, ne de buna sizin hakkınız var. &[#]8216;Liyakatsiz, yeteneksiz&[#]8217; dediğiniz yerde 5 yıl önce de siz bu belediyedeydiniz. Soğuksu&[#]8217;daki 70 metrelik yoldan başka bir tane eseriniz yok. Şu an Zonguldak şantiyeye döndü, ama halk bundan şikayetçi değil&[#]8230; Doğalgaz, asfalt, yeni döşenen su borularına kadar birçok şey yapılmış. Hala &[#]8216;yeteneksiz&[#]8217; diyorsunuz. Sizce yetenekli olması için Başkan&[#]8217;ın hangi becerilere sahip olması gerekiyor? Arkasından değil, geldiği zaman yüzüne söylerseniz, cevabını verecektir. Onun avukatlığına soyunmadık, ama ben bu partinin bir üyesi olarak kesinlikle kabul etmiyorum&[#]8221; dedi.

KARAGÜZEL: &[#]8220;MİLLETTEN TOPLADIĞINIZ SU PARALARIYLA HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPIYORSUNUZ&[#]8221;

Kullandığı kelimelerin hakaret içermediğini ileri süren Karagüzel, &[#]8220;Hakaret etmek zaten kültürümüzde yok. Sadece durum tespiti yaptık. &[#]8216;Yaptığımız hizmetler, falan filan&[#]8217; diyorsunuz ya, zamanı geldiğinde halka anlatacağız. Döktüğünüz asfalt bizim, getirdiğiniz doğalgaz bizim, bahsettiğiniz o boruların hepsi bizim&[#]8230; Zonguldak halkının&[#]8230; Belediyeye dönük borçlandırarak yaptığınız işler, gelenler bunu ödeyecek. Ama siz 7 aydır fakirin maaşını vermiyorsunuz, parasının üstüne yatıyorsunuz. Milletten topladığınız su paralarıyla havai fişek gösterisi yapıyorsunuz. Bu Zonguldak&[#]8217;ın yapısı, rezaletin içinde, bu yapıya güvenmedikleri için Meclise gelmemişlerdir. Kişisel sorununuz, Zonguldak halkını etkilemez. Gidersiniz, partinizde grup yaparsınız. Meclise gelmeme hakkınız yok. Arkadaşlarınız yanlış işlerden ve işlemlerden dolayı gelmemişlerdir&[#]8221; şeklinde yanıt verdi.

FURAT: &[#]8220;HEPSİ BİR TESADÜF, ALTINDA BİR ŞEY ARAMAYALIM!&[#]8221;

Diğer yandan CHP grubunun Meclise katılmayış nedenini sorduğumuz CHP İl Başkanı Halil Furat, bir önceki akşam yapılan grup toplantısının gayet iyi geçtiğini belirterek, &[#]8220;Grubun Meclise katılmayışını yeni öğrendim. Dün akşam (önceki akşam) grup toplantısı yaptık. Gayet neşeli ve verimli geçen bir toplantıydı. Birkaç Meclis üyesi arkadaşımız izinliydi, Başkanımız da il dışında&[#]8230; Hepsi bir tesadüf, izin dilekçelerini bize vermiyorlar zaten, Meclise veriyorlar. Altında bir şey aramayalım&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi