Belediye yasakladı: Cezası var Belediye yasakladı: Cezası var

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz de katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten çelengin  sunulmasının ardından Baro Temsilcisi Avukat Mustafa Verimbaş konuşmasını gerçekleştirdi. Verimbaş: "Günümüzde karşımıza çıkan eğitim, ekonomi ve sağlık alanlarındaki sorunların başında yargı alanında yaşadığımız sorunlar gelmektedir. Son yıllarda giderek artan yargıya olan güvensizlik insanlarımızın adalete olan inancını da kırmaktadır. Vatandaşlarımızın yargıya başvurmadan adaleti kendisinin sağlamaya çalışması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alanda yargının 3'lü sacayağının ayrılmaz bir parçası olan biz avukatlara büyük sorumluluk düşmektedir.
Kamu hizmeti görevi yürüten biz avukatların, toplumun yaşadığı çözülmelerde plana çıkması; bilgi, birikim, tecrübe almış olduğumuz hukuk eğitimini mümkün olduğu kadar toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi yönlendirilmesi amacıyla kullanmamız gerektiği gerçeğini ortaya koymaktadır.
Yine günümüzde birçok meslektaşımız avukatlık mesleğini yürüttüğü sırada fiziki velözlü saldırılara maruz kalmaktadır. Bu konuda mevcut yasal düzenlemelerinin yetersiz kaldığı aşikardır. Bu hususta caydırıcı ve daha katı yasaldüzenlemeler yapılması için meslek örgütlerimiz aracılığıyla hükümetten yoğun talepte bulunulması avukatlık mesleğinin layık olduğu büyük saygıyı görmesi ve dahagüçlü bir hale gelmesi açısından oldukça elzemdir.
Hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temelgüvencesi olanavukatlar; ülkemizin yeniden çağdaş ülkeler arasına girmesi içintoplumda sorumluluk almakta, ön plana çıkmaktabirçok alanda topluma önderliketmektedir.

Karamsarlığa kapılmadan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ünbizlere gösterdiği yolda cumhuriyetin temel ilkeleri ile laik, sosyal ve hukuk devletineolan bağlılığımızla bu mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.
Bugün burada bizimle olan tüm meslektaşlarımıza teşekkür eder, AvukatlarMGününüzü kutlar ve bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. 

Çaycuma Avukatlar Günü1

Muhabir: Yeliz Alagöz