Türkiye&[#]8217;nin hemşire açığını gidermeye katkıda bulunmak amacıyla, 1992 yılından bu yana eğitim veren Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü&[#]8217;nün önceki yıllarda 123 olan kontenjanı, 231&[#]8217;e yükseldi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Lisans Programı; bir yıl süreli zorunlu yabancı dil (İngilizce) hazırlık sınıfı eğitiminden sonra verilen dört yıllık bir eğitim sürecini kapsıyor. Bu süreçte öğrenciler, teorik ve koruyucu, iyileştirici, tedavi edici hizmetlere yönelik uygulamalı eğitimler alıyorlar.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, her geçen gün artan bir ivmeyle büyümeyi sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nin bu yılki öğrenci kontenjanlarındaki artışın da dikkate değer olduğunu belirtti. Bu artışın hızla gelişmekte olan BEÜ Sağlık Kampüsü&[#]8217;nün büyümesine katkı yapacağını ifade eden Rektör Özer, &[#]8220;Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, bilim ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bakım, eğitim, araştırma, yönetim, danışmanlık ve liderlik rollerini etkin olarak gerçekleştirebilecek hemşire ve öğretim elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda eğitim veren Yüksekokulumuzun Hemşirelik Bölümü&[#]8217;nün öğrenci kontenjanlarında yaşanan büyük artışın bir neticesi olarak geçtiğimiz eğitim döneminde 535 öğrencisi bulunan Zonguldak Sağlık Yüksekokulu&[#]8217;nun 2013-2014 akademik yılında öğrenci sayısı 732&[#]8217;ye ulaşacaktır. Ayrıca Zonguldak Sağlık Yüksekokulu&[#]8217;na kazandırdığımız Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü&[#]8217;ne de bu yıl ilk defa 50 öğrenci alınarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacaktır. Üniversitemizin tamamına hakim olan büyümenin sağlık alanındaki yansıması olarak değerlendirebileceğimiz bu gelişmenin, Zonguldak&[#]8217;tan ülkemizin her köşesinde hizmet verecek nitelikli işgücü potansiyeline katkı sağlayacağını umuyorum.&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi