Ereğli’de Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başlayan Sinan Temel gazetecilerle tanışma toplantısı düzenledi. İlk olarak Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde göreve başladığını söyleyen Başsavcı Temel, son olarak ise Samsun’un Bafra ilçesinde görev yaptığını dile getirdi.

Ereğli’ye daha önce gelmediğini, ancak güzel bir ilçe olduğunu ifade eden Başsavcı Temel “Başsavcı olarak ilk kez Ereğli’de görev yapacağım. Burası güzel bir ilçe… 20 Haziran’da Ereğli’ye geldim ve 24 Haziran itibari ile de göreve başladım. Tek sorunumuz mevcut Adliye binasının fiziki ortamı. Bunu zaten sizlerde görüyorsunuz. Ancak yeni Adliye binasının inşaatı devam ediyor. Bu bizim için çok güzel bir gelişme. 2014 yılında yeni Adliye binasına geçtiğimizde bu sorunda ortadan kalkmış olacak. İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni adliye binasını bir an önce bitirip oraya taşınmak istiyoruz. Adliyenin fiziki ortamı ne kadar iyi olursa burada görev yapan Hâkim, Savcı ve diğer adliye personelimizin hizmet kalitesi de aynı oranda artacaktır” dedi.

Başsavcı Temel, yeni adliye binasında gazeteciler için basın odası oluşturmanın mümkün olmadığını ancak yeni adliye binasında böyle bir ortamın sağlanması için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi