Türkiye Halk Oyunları Federasyonu´nun (THOF) her yıl düzenlediği il birinciliği yarışması saat 18.00&8217;de Zonguldak Can Polat Pamay Spor Salonu´nda başlıyor.


Şehrimizin güzide kulüpleri bir yıl boyunca çalıştıkları oyunları 10 dakika içinde en iyi şekilde sergilemeye çalışacaklar.


Yarışmada birinci olan kulüp Zonguldak´ımızı bölge yarışmasında temsil edecek.


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Halk Oyunları Kulübü eğitmenlerinden Muhsin Enes Akgün yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: ´´Halk Oyunlarının kültürümüzde yeri çok büyüktür. Kültürümüzü öncelikle unutmamamız acısından, içinde hayatla ilgili her olguyu barındıran Halk Oyunları yarışmalarla can buluyor. Böylelikle gençlerimiz sosyal hayatlarını değerlendirirken kültürümüzün unutulmamasına da yardımcı oluyor´´

ZKÜ Halk Oyunları Kulübü&8217;nün de Artvin Ekibi ile yarışmada yer alacağını belirten Akgün:´´ Bu yarışma 11-12 Nisan´da yapılacak olan Üniversite Sporları Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması´na da katılacak olan kulübümüz için ayrı bir heyecan veriyor. Çünkü üniversiteli gençler daha önce böyle bir organizasyon heyecanı ile karsılaşmamışlar, böylelikle tecrübe sahibi olacaklar ve il dışındaki yarışmada Zonguldak´ mızı en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Tüm halkımız yarışma salonuna davetlidir´´dedi.
Editör: Pusula Gazetesi