Olay, saat 18.30´da Bahçelievler Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi´nde yaya olarak gezen bir vatandaşın Zonguldak limanı açıklarında bir kişinin yüzdüğünü görünce boğulma tehlikesi geçirdiğini düşünerek 155´e ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine 112 Acil Servis ambulansı ile Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı´na bağlı botlar yönlendirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de olay yerine geldi. Ekipler, kıyıdan 500 metre mesafede Zonguldak Limanı´na doğru yüzen kişinin yanına yaklaştı. Can yeleği giymiş, 50 yaşlarındaki adam, boğulma tehlikesi geçirmediğini ve yüzdüğünü söyledi.

Olay yerine gelen ekipler, Karadeniz açıklarından Zonguldak Limanı´na doğru yüzen bir kişiyi gördü. Sahil Güvenlik Komutanlığı´na ait zodyak botu, denizde can yeleği giymiş Yüksel Alkız´a rastladı.

Alkız´ın, ekiplere "denizde yüzüyorum" şeklinde konuşması üzerine kıyada arama gerçekleştirdi. Ekipler, görgü tanığının denizde yüzen kişinin Alkız olduğunu söylemesi üzerine arama çalışmalarına son verdi.

Zonguldak Limanı´na çıkan Alkız, sağlık kontrolünün ardından evine gittiği bildirildi

Editör: Pusula Gazetesi