Kilimli´de bir perde mağazasında işçi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası Zaim Aydoğan, KOAH rahatsızlığının da etkisiyle 30 yaşından sonra hızla kilo almaya başladı ve 180 kiloya ulaştı. Kiloları nedeniyle yürümekte güçlük çekmeye başlayan Aydoğan, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne başvurdu. Diyet ve ilaç tedavisiyle zayıflayamayan Aydoğan, doktorunun da tavsiyesiyle ameliyat olmaya karar verdi.

Aydoğan´a geçen yıl 1 Mart´ta, aynı hastanenin Genel Cerrahi Servisi´nde Doç. Dr. Öge Taşçılar tarafından mide küçültmesi operasyonu yapıldı. Aydoğan, ameliyatın ardından ilk 9 ayda 65 kilo verdi. Daha sonra 10 kilo daha veren Aydoğan, 105 kiloya düşerek ideal kilosuna yaklaştı.

Aydoğan, doktorunun tavsiyesi ile ameliyat olduğunu söyledi. Aydoğan, "Ameliyattan önce yürümekte bile zorluk çekmeye başlamıştım. Arabaya binemiyordum. Kıyafet bulamıyordum. Şimdi çok rahatım. 2 kilometre tempolu şekilde rahatlıkla yürüyebiliyorum. Ameliyattan sonra hiçbir sağlık sorunu da yaşamadım. Doktoruma teşekkür ediyorum" dedi. Aydoğan, kiloluyken fotoğraf bile çektirmek istemediğini anlattı. Aydoğan, "O zaman fotoğraf çektirmiyordum. Parkta otururken bir arkadaşım kilolu halimle tek fotoğrafımı çekmişti. Ama şimdi gülerek fotoğraf çektirebiliyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi