Karabük Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen “Safranbolu Şiir Akşamı” etkinliği, Safranbolu Belediye Sosyal Tesisleri’nde yazar, şair ve sanatseverlerin katılımıyla yapıldı.

Etkinliğe; Tahsin Şentürk, Hüseyin Avni Cinozoğlu, İbrahim Tığ, Döndü Açıkgöz, Hüseyin Özmen, Sevim Yazar, Yunus Karaçöl, Ömer Bayram Eroğlu, Yılmaz Savaş, Ertan Şahin, Yunus Karaçöl, Halil Nihat Yıldız, Taner Canyurt, Nurettin Uğurlu, Ali Cengiz Topçuoğlu, Arslan Demir gibi Karabük ve Zonguldak çevresinden şair ve yazarlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Karabük Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Halil Nihat Yıldız, sanatın ve sanatçının inkar edildiği bir ortamda sanatçının “varım” diye sesini yükselteceği bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yıldız şöyle konuştu:

“Karabük ve Safranbolu’da zaman zaman sanat ve kültür alanında etkinlikler düzenliyoruz. Şiir akşamlarının da 3’üncüsünü yapmaktan büyük bir onur duyuyorum çünkü bu etkinliklerle bölgemizin şair ve yazarlarını ve diğer sanatçılarını bir araya getiriyoruz. Bir ülkenin alt ve üst yapısını şairler ve yazarlar şekillendirir. Ülkemizin bölünmezliğini birliğini bölünmezliğinin sergilediği bu muhteşem gecede her zaman daim ve diğer yerel yönetimlere örnek olsun. Sanatsız toplumlar ilerleyemez, çağı yakalayamaz, bunun içindir ki toplumlar ve yöneticilerin sanatçısına, sanatına sahip çıkmalıdır. Bu vesile ile etkinliğimize katılarak bizi onurlandıran tüm şair ve yazar dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Etkinliğe Devrek’ten katılan şair Yazar İbrahim Tığ da, Rüştü Onur, Nazım Hikmet, Rıfat Ilgaz, Enver Gökçe, Oktay Rıfat, Cemal Süreya ve kendi şiirlerinden oluşan bir şiir demetiyle geceyi büyüledi.

Daha sonra şairler şiirlerinden örnekler sunarak, Safranbolulu sanatseverlerin gönüllerini feth etti.

TIĞ VE BERABERİNDEKİLER KARABÜK KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Karabük ‘Safranbolu Şiir Akşamları’na davet edilen İbrahim Tığ, Bölge Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cela Şakir Telci, Rüştü Onur Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Üyesi M. Naci Kocabıyık, Karabük Kültür ve Sanat Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Halil Nihat Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hüseyin Özmen, Döndü Açıkgöz, Ali Cengiz Topçuoğlu da Devrek’ten gelen sanat ve sanatçı dostlarıyla bir süre bölgemizdeki sanat, edebiyat ve kültür alanlarıyla ilgili konuşmalar yaptı. Ziyarete yazar Yunus Karaçöl de katıldı.

Bilindiği gibi Karabük Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde 51 yazar ve şairin kitabı yayınlandı.
Editör: Pusula Gazetesi