6. Üniversiteler Arası Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde başladı.
11 ülkeden 29 farklı sporcunun katılımıyla başlayan açılış seremonisi Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Spor Salonu önünde gerçekleştirildi. Açılış seremonisine, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in yanı sıra, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Temsilcisi Ivana Ertlova, Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve davetliler katıldı.
İstiklal Marşı ile başlayan programda, 11 ülkeden 29 farklı sporcu sahne önüne gelerek katılımcıları selamladı. Ülke bayraklarıyla yapılan geçiş töreninin ardından, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, BEÜ işbirliği ile düzenlenen 6. Üniversiteler Arası Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’na hoş geldiniz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak yıllardır ülkemizde çok büyük organizasyonlar düzenledik” diye konuştu.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, “Bu şampiyonayı, yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu, doğal güzelliklerle bezenmiş, bir maden şehri olan emeğin şehri olan Zonguldak’ta olmakta, BEܒnün ev sahipliğinde düzenlenmesinin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye ve Avrupa’dan 29 sporcunun katıldığı bu şampiyonada, kardeşlik, barış dileklerine katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Seremoni konuşmalarının ardından BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Mustafa Gümüş’e plaketleri takdim edildi.
Açılış töreni müzik dinletisi ve kokteylin ardından sonlandı.
Editör: Pusula Gazetesi