Alaplı Belediyesi Spor Sahası&[#]8217;nda düzenlenen sertifika törenine; Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, kamu kurumlarının müdürleri, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başlayan sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, 50 gönüllü itfaiyecinin 65 gün süren iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, &[#]8220;Onlar artık İtfaiye Teşkilatımıza da yardımcı olabilecek ve çevrelerindeki ani gelişen doğal afetlere müdahale edebilecek bilgi birikimine sahip gönüllü itfaiyecilerdir. Arkadaşlarımız gerçekten teorik ve pratik olarak aldıkları bu eğitimi çok önemsediler ve hiç aksatmadan eğitimlere katıldılar. Bütün gönüllü itfaiyecilerimizi tebrik ediyorum. Gönüllü İtfaiyecilik eğitim seminerlerimizin ikinci grupla devam edecek&[#]8221; dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da, konuşmasında, 50 kişiden oluşan 1&[#]8217;nci gönüllü itfaiyecilerin yaklaşık iki ay süreyle hem uygulamalı, hem de teorik olarak eğitim aldıklarını belirterek, &[#]8220;Gönüllü İtfaiyecilerimiz her vatandaşımızın ihtiyaç duyacağı bir eğitim aldılar. Doğal afetlerin, kazalar her an başımıza gelebilir. Dolayısıyla, her an hepimiz böyle bir duruma hazırlıklı olmak zorundayız. Gönüllü İtfaiyeci arkadaşlarımız da, bu olaylara müdahale edebilecek temel eğitimi aldılar. Eğitimlerini ciddiye aldılar, önemsediler ve bugün İtfaiye Teşkilatımıza da yardımcı olabilecek birer gönüllü itfaiyeci oldular. Hepsini yürekten kutluyorum. Ayrıca bu eğitim projesini başlatan İtfaiye Müdürümüz Sinan Taşkın&[#]8217;ı da ayrıca kutluyorum&[#]8221; dedi.

Konuşmaların ardından Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın&[#]8217;a başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Ardından Gönüllü İtfaiyeciler yangın söndürme, kurtarma, hortum atma ve iple aşağıya inmeden oluşan gösterilerini sergilediler. Tören, gönüllü itfaiyecilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi