Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, ziyarette yaptığı konuşmada, kentin yaşam kalitesini geliştirmek için, şehrin imajına olumlu katkı sağlamak için, trafik sıkışıklığı olmayan, ulaşım düzenli ve daha güvenilir emniyetli bir kent için, daha hızlı ve düzenli toplu taşıma için, trafik sıkışıklığını azaltmaya katkı sağlamak için, otopark ihtiyacını azaltmak için, karayolu altyapısının rahatlatmak için, kentin tarihinde, belleğinde önemli yeri olan trenler ile kent halkını tekrar buluşturmak için raylı sistemin hayata geçirilmesinin önemine değinerek, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’tan projeye destek vermesini talep etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in ardından Ali Bektaş da, projeye olumlu yaklaşarak, kendilerinin arzusunun da aynı yönde olduğunu söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, ziyaret sonrası Kozlu Belediye Başkanı Bektaş’ın yaklaşımından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir’in ardından Sayın Ali Bektaş’ın da projeye bakışı bizleri memnun etti. Kendisi de bu konuya önem verdiğini ve çalışmaları olduğunu bu çalışmaları da önümüzdeki günlerde bizlerle paylaşacağını belirtti. Kozlu-Zonguldak arasında raylı sistem ulaşımının kentimize kazandıracakları için birlikte ortak akılla hareket edilmesi ve projenin hayata geçirilmesine önem veriyoruz. Her iki Belediye Başkanımızın da yaklaşımları bizleri umutlandırdı. Herkesin katkısı önemli... Kent Konseyi olarak, projenin hayata geçebilmesi için girişimlerimiz devam edecek, herkesin de desteğini bekliyoruz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi