CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, iktidar partisini yetkililerine, belediye başkanı ve karayollarını yetkililerine göndermelerde bulundu. Beraberinde CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri Hasan Ergin, Serdar Akyol, Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı ile birlikte Çamlıbel Köyü Karaot mevkisindeki dere kenarlarındaki moloz ve çöp atıklarının bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Tekin, iktidar yetkililerini ve belediye başkanını sert bir dille eleştirdi.
AK Parti yetkililerinin ilçede yapılması gerekenleri yapmadığını, mevcut tesisleri çürümeye terk ettiğini iddia eden Tekin, &[#]8220;Alaplı&[#]8217;nın içme suyu bu kuyulardan sağlanıyor. Ne yazık ki bu kuyuların bulunduğu alan çöp, hafriyat ve pislik içinde, yani bir belediye ilçe halkının su ile ilgili temizliği konusunda ne yazık ki başarısız olmuştu. Belediye başkanımızın aynı zamanda doktor olması dolayısıyla bu konularda daha hassas olması ve önem vermesi gerekirken böyle bir tablonun olması düşündürücüdür. Bu bölgenin ilgili yetkililer tarafından bir an önce temizlenmesini bekliyoruz. CHP&[#]8217;li belediye meclis üyeleri bu durumu ilk kez gördük ve hayretler içinde kaldık. Hem iktidar partisi ilçe başkanına hem de belediye başkanı buradan sesleniyorum. Hem iktidar partisi hem de belediye başkanı konuşurken en iyi hizmeti verdik diyorlar. Ama bakıyoruz hiçbir hizmet yok. Bu hizmetler yollar, adliye sarayı, hükümet konağı yapmakla bu işler olmuyor. Devletle devamlılık esastır. Yolları ve bu hizmetleri tabi ki yapacaksınız. Yapanlardan da Allah razı olsun, ama esas yapılması gerekenler ilçemizde yapılmıyor. 20 senedir iktidar partisi bırakın yapılması gerekenler ilçedeki mevcutları koruyamadı. Asfalt tesislerini çürüttüler, çakıl ocağını sattılar, belediye plajı hali berbat 2 seneden beri kapalı bu sene ne olacak belli değil, çay bahçesi kapandı yeniden kiraya verildi dendi ama kimsenin haberi yok, şahin tepesi kapalı bu insanların sosyal faaliyetlerini değerlendirecekleri alanları kalmadı. Tüm bu sorunlar varken hizmetten bahsediyorlar. Bir aynaya bakın, insanlara bakın, gelin buralara bakın ben bunları vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum&[#]8221; dedi.
Karayollarının ilçeyi hiçe saydığını öne süren Tekin, &[#]8220; Yeni duble yol ve tünel yapımından sonra ilçemize esnafı İstanbul ve Düzce&[#]8217;den geldiğinde Alaplı yazısı göremiyor. Karayolları nedir, kimdir ne iş yapar. Alaplı&[#]8217;yı hiçe mi sayıyorlar. Bu karayollarını Alaplı&[#]8217;mızı hiçe saydığı için kınıyorum. İlçe girişinde bir Alaplı tabelası yok orada Akçakoca, Kdz. Ereğli, Zonguldak yazmayacak, Alaplı, Kdz. Ereğli Zonguldak yazacak, Alaplı Kdz. Ereğli&[#]8217;nin bir beldesi değil ilçedir. Karayollarının bunu düzeltmesini istiyorum. İktidar partisinin de bu konuda harekete geçmesini istiyorum. Onlarda Alaplı&[#]8217;nın ilçe olduğunu anlasınlar&[#]8221; diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nun İller Bankasında 4 ay belediye kesinti yapılamayacak yönünde Bakan&[#]8217;a teşekkür etmesini de eleştiren Tekin, &[#]8220;Alaplı&[#]8217;da Çamlıbel altında dere kenarları pislik içinde biz bunu meclis üyelerimizle birlikte inceleme yaparak gördük. Her taraf hafriyat ve pislik içinde, kimin ne yaptığı belli değil, Alaplı da belediye var mı yok mu belli değil, bun a rağmen arkadaşlarımız çıkıyorlar 4 ay iller bankasından gelen kesinti yapılmayacak diye bakan&[#]8217;a teşekkür ediyorlar. Bu sadece Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nun demesiyle olmuş gibi, bu zaten her yıl olan bir şey Türkiye&[#]8217;de bütün belediyelere yapılan bir şey, belediyelerin kendilerini toparlamaları için yapılan bir şey, belediye başkanının sanki kendisi yapmış gibi bakana teşekkür etmesini anlayamıyorum. Bakan hizmet yapsın ona hep beraber teşekkür edelim. Yapılmayan, yat limanı, tersaneler, liman, jeneratör fabrikalarını ruhsatlarını versinler hep beraber teşekkür edelim. İlçeye girişi açsınlar gidelim teşekkür edelim. Siyaseti bir kenara bırakıp teşekkür etmesini de biliriz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi