Zonguldak Kent Konseyi Zonguldak-Kozlu arası raylı sistemle ulaşımı amaçlayan projeye kamuoyundan destek istedi. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin yürütme kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi;

“Bu projeye herkesin destek olması önem taşıyor. Şehrin ve basının desteğine ihtiyacımız var. Daha önce Kent Konseyi olarak Adliyenin önünde tarihi iskele binası vardı. Bununla ilgili projemiz var. 1 yıldır gündemdeydi. Vali Beyle bu konuyu görüştük. Bu projeyi Kültür Müdürlüğüne teslim ettik. Ödenek ayrılarak başlayacak. Zonguldak’a gelenler burayı gezerken gittiklerinde anı olarak bundan bahsedecekler.

Zonguldakımızın en önemli sorunu ulaşım. Hem otopark sorunu var, hem de araç yoğunluğu var. Cevap veremez oldu. Önceleri şehrin ortasından tren geçiyordu. Raylı sistem çok daha öne geçti. Kent konseyi şehircilik komisyonunda bu konu ele alındı. Zonguldak-Kozlu raylı sistem ulaşım ve otopark konusuna katkı vererek toplu taşımacılığı teşvik etmiş olacağız. Daha güvenli ve emniyetli bir sistem. Bu projenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu broşürleri dağıtacağız. Zonguldak ve Kozlu Belediyelerine ziyaret gerçekleştireceğiz. Zonguldak ve Kozlu Belediyeleri umarız ortak bir akıl ile bu projeyi yaparlar. Halkın da duyarlı olmasını istiyoruz”

Editör: Pusula Gazetesi