KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği’nin okulöncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliğinin dokuzuncusu, Çaycuma Nadır mevkiinde geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Şenliğe yoğun bir katılım oldu.
Şenlikte “En yükseğe Çıkan Uçurtma”, “En Özgün Yapımlı Uçurtma (Kendi yaptıkları uçurtma)” ve “Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı” kategorilerinde yarışma yapıldı. Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya verildi. Ayrıca kayıt olan ilk 500 yarışmacıya anı madalyaları ve şapka verildi. Katılımcılar, yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla katıldılar. Etkinlikte Drama Eğitmeni Fahri Bozbaş tarafından çocuklara yönelik olarak hazırlanan “Zıp Zıp Zıplıyoruz” etkinliği büyük ilgi gördü.

Uçurtma Şenliği’nde En Yükseğe Çıkan Uçurtma kategorisinde, birinci Musa Metehan Kurt, ikinci Defne Şeren, üçüncü Deniz Bakıcı; En Özgün Yapımlı Uçurtma kategorisinde birinci Emircan Çengel, ikinci Oğuz Yıldırım, üçüncü Burak Göktürk; Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı kategorisinde birinci Sametcan İncegöz, ikinci Miray Pişkin, üçüncü Oğulcan Durulmaz oldu.

Ayrıca şenlik alanında 25-26 Mayıs tarihlerinde Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Uçurtma Şenliği Satranç Turnuvası’nda Küçükler Kategorisinde: birinci Mert Sarsık, ikinci Emre Düzcan, üçüncü Atakan Köktürk, dördüncü Sarp Kalaycı, beşinci Görkem Alp Uslu; Yıldızlar Kategorisinde: birinci Ömer Doğan; ikinci Yusuf Yamakçık, üçüncü Görkem Ege Ömerca, dördüncü Nesrin Tekin, beşinci Ayça Tekin; Genç ve Büyükler Kategorisinde: birnici Tayfur Ayçiçek, ikninci Hakan Cura, üçüncü Muhammet Mustafa Doğan, dördüncü Umutcan Kocabaş, beşinci Enes Güneş’e ödülleri verildi. Satranç turnuvasında ilk üç dereceye girenlere madalya ilk beş dereceye girenlere ise satranç takımı verildi.

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:
“Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği olarak, bu yıl 9’uncu uçurtma şenliğini gerçekleştirdik. Bu yıl uçurtmalar barış, kardeşlik ve termik santralsiz bir yaşam için uçtu. Uçurtma şenliği etkinliğine büyük bir ilgi var. Her yaştan insan katıldı. Sendika olarak sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında bu etkinliğe yapmaya devam edeceğiz. Çünkü çocukları önemsiyoruz. Bu etkinlikte toplumun çok farklı kesimleri bir araya geliyor. Etkinliklerimiz devam edecektir. Uçurtma şenliğine Zonguldak, Bartın ve çevre ilçelerinden de büyük katılımlar oldu. Zonguldak’tan fotoğraf sanatçıları da etkinliğimize geldi. Uçurtma Şenliği, Eğitim-Sen’in değil, Çaycuma’nın bir etkiliğidir. Sendika olarak bu ve benzeri etkinliklere yapmaya devam edeceğiz. Satranç turnuvası başta olmak üzere, bu etkinliğin gerçekleştirmesine katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum.”

Etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, gençlere ve çocuklara güvendiklerini söyledi. Köktük, şu düşüncelere yer verdi:
“Bu etkinliği düzenleyen Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği’ni kutluyorum. Milletvekillerimizin, öğretmenlerimizin, üniversite hocalarımızın, gençlerimizin ve saygın basın mensuplarının göklerdeki uçurtmalar kadar özgür olacağı daha güzel ve güneşli günlerde yeni uçurtma şenliklerinde buluşmayı diliyorum. İnşallah daha güzel günlerde yeniden birlikte olacağız. Çünkü biz gençlerimize ve çocuklarımıza güveniyoruz. Onların bugünkü göstermiş oldukları birlikteliği ve coşkuyu yeniden ülkemizin geleceği için kararlı bir şekilde göstereceklerine inanıyoruz. Çocuklarımıza yürekten başarılar diliyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi