Şenliğe; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirel, Türk Kızılayı Çatalağzı Şube Başkanı Nevzat Ay, Yaşanabilir Çevre Platformu Sözcüsü Kadir Orhan ile çok sayıda vatandaş, aileleriyle birlikte katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan ÇAÇEV Başkanı Adnan Akgün, şunları söyledi:

“Çevre bilinci, özellikle yaşadığımız Çatalağzı beldesi için çok önemli bir konu. Bu bilincin bizler de fazla olması gerekiyor. Hepimiz yaşayıp görüyoruz ve bu ortamın içerisindeyiz. Bir şekilde bizleri kandırdılar, şimdi de Çatalağzı’nda termik santraller zinciri kuruyorlar. 160’la başladılar, dördüncüsünün de temelini atmaya hazırlanıyorlar. Sonuçta bu hava, bu doğa hepimizin ve hepimizin ortak paylaşımıdır. Biz sadece sağlıklı bir ortamda yaşamak istiyoruz ve başka bir talebimiz de yoktur. Bu da gayet doğal ve insanlık hakkıdır. İnsanlar, bu çevre anlamındaki sivil toplum örgütünü farklı yerlere çekmesinler. Bir gerçek var, onun altını çiziyoruz. Biz diyoruz ki; Çatalağzı’nda, Zonguldak’ta sağlıklı bir ortamda yaşayalım ve tüm amacımız o. Kimsenin parasıyla puluyla işimiz yok. Kimsenin ticaretiyle işimiz yok. Seçilmiş ve atanmış kamu görevlileri, yasalar ne gerekiyorsa onu yapsınlar. Halkın yararına ve halkın doğruları adına hareket etsinler. Onun, bunun, büyük sermayenin stepnesi olmasınlar.”

Şenlik kapsamında yamaç paraşütü gösterisi yapılırken, bayanlar arasında penaltı yarışmaları ve halat çekme yarışmaları gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterileri, çeşitli müzik etkinliklerinin de yapıldığı şenlikte, vatandaşlar güzel bir hafta sonu geçirmenin mutluluğunu doyasıya yaşadılar.
Editör: Pusula Gazetesi