Alaplı Belediye Başkanlığı&[#]8217;nda imzalanan sözleşmeye, Alaplı Belediyesi adına Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve belediye yöneticileri; Belediye-İş Sendikası adına da Şube Başkanı Tahsin Atayan ve sendika yöneticileri ile işyeri temsilcileri imza attı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir toplu sözleşme gayreti içinde olduklarını belirterek, şöyle dedi:

&[#]8220;Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde belediyemizde çalışan daimi sendikalı işçilerin sözleşmesini mutlu sona ulaştırdık. Görüşmelerimiz uzun sürdü, son oturuma kadar karşılıklı pazarlık yaptık. Sendika haklı olarak çalışanlar için en fazla kazanımı elde etmeye çalıştı. Fakat, belediyemizin ekonomik durumunu da göz ardı etmedi. Aynı şekilde biz de hem belediye bütçemizi, hem çalışanlarımızı göz önüne alarak uzun süren görüşmelerin ardından sözleşmeyi imzaladık. Daha önce sözleşmeden doğan hakları gereği çalışanlarımıza verdiğimiz kömürü, yeni sözleşme ile her ay maaşlarına 50 yansıtmak suretiyle nakde çevirdik. Taban işçi ücretleriyle tavan işçi ücretleri arasındaki farkı da, bu sözleşmeyle taban işçi ücretlerini biraz daha yükseltmek suretiyle biraz daha birbirine yakınlaştırdık. Sosyal artışları da göz önüne aldığımızda, işçilerimizin ücretlerinde yaklaşık yüzde 14 civarında artış yaptık. Tabii burada işçilerimiz gibi memurlarımızın da yaşadığı bir sıkıntı, belli bir vergi dilimine girdiği için ücretler tekrar düşmeye başlıyor. İnşallah hükümetimizin çalışması neticesinde asgari ücretten vergi dilimi kalkar da asgari ücretli arkadaşlarımız biraz daha nefes alır. Ben bu sözleşmenin Alaplı Belediyesi&[#]8217;nde çalışan arkadaşlarımıza ve Belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca, Sendika Şube Başkanı Sayın Tahsin Atayan ve Sendika yöneticilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı hem işçi arkadaşlarımız hem de belediyemiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.&[#]8221;

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan da, karşılıklı anlayış ve duyarlılıkla sözleşmenin anlaşmayla sonuçlandığını belirterek, &[#]8220;1 Mart tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerini uzun süren oturumların ardından nihayet tamamladık. Belediye Başkanımız sağ olsun, bir konuda da bir özveri gösterdi. Daha önce 57 ile 63 lira arasında olan taban ücretleri yükseltti ve en düşük taban ücret 65 liraya yükseltildi. Bu sözleşmenin bizim için en sevindirici yanı bu. Geçmişte taban ücreti az olan işçimiz bugün daha yüksek alıyor. Sadece yevmiyenin üzerine yüzde 9 bir zam aldık. Bu da globalde yüzde 14&[#]8217;lük bir artışa geliyor. Bu sözleşmede emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Belediye yönetimimize ve Sendikamız yöneticilerine ve temsilcilerine teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin işçimize ve belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi