ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi Belediye Meclisi toplantısında, asfalt çalışmaları için İller Bankası´ndan alınacak 8 milyon liralık krediye karşı çıkan AK Partili üye Yusuf Kalay ile Belediye Başkanı CHP´li Halil Posbıyık arasında tartışma çıktı. Uzayan tartışmada kendisine mikrofon verilmeyen Kalay, yanında getirdiği mikrofonlu hoparlör ile konuştu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, belediye sınırlarına yeni dahil olan mahallelerdeki asfalt çalışmaları için İller Bankası´ndan 8 milyon liralık kredi alınmasını içeren madde görüşüldü. Görüşmeler sırasında söz alan AK Partili üye Yusuf Kalay, 8 milyon liralık kredinin, asfalt çalışmasına alınan bölgeler için fazla olduğunu ileri sürdü. Başkan Posbıyık da kredi kullanımında gelen paranın direkt müteahhidin hesabına yatırıldığını, belediyeye gelmediğini söyledi.

Başkan Posbıyık, kendisine yeniden karşılık vermek isteyen Yusuf Kalay´a mikrofon verilmesine izin vermedi. Buna tepki gösteren Kalay´ın, yanında getirdiği mikrofonlu hoparlör ile konuşmak istemesi ise gerginliği daha da artırdı. Başkan Posbıyık, Kalay´ın davranışının meclis üyelerine ve meclis başkanı olarak kendisine saygısızlık olduğunu söyledi.

Tartışmanın ardından CHP´li üye Fevzi Ekşi´nin daha önceki meclis kararlarına karşı geldiği gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğinin açıklanması da gerginliğe yol açtı. Bu durumun tartışma konusuyla bir ilgisinin olmadığını söyleyen AK Partili meclis üyeleri ayağa kalkarak salonu terk etmek istedi. AK Parti ve CHP´li üyeler arasındaki tartışmalar devam edince Başkan Halil Posbıyık oturumu kapatarak salondan ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi