Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde KESK bileşenleri tarafından yapılan grevde, bir sürücünün aracını eylemcilerin üzerine sürdüğü iddiasıyla tartışma yaşandı.
Çaycuma ilçesinde KESK bileşenleri tarafından yapılan eylem sırasında yürüyüşe geçen grubun üzerine bir sürücünün aracını sürdüğü iddia edildi. Aracın eylemcilerden birkaç kişiye çarptığı iddia edilirken, eylemcilerden biri araca yumruk attı. Polisin müdahalesi ile olay büyümeden önlendi. Ardından araca polis eşliğinde yol verildi. KESK yöneticileri aracını eylemcilerin üzerine süren sürücüden davacı olacaklarını açıkladı.
Eğitim Sen Temsilcisi İsmet Akyol, “Bugün 5 Haziran dolayısıyla bir grevimiz vardı. KESK tarafından 15 gün önce açıklanan güvenceli iş talebi ile başlattığımız grevi, Çaycuma’da yaşama geçirdik. Yaklaşık 4-5 gündür de İstanbul Taksim’deki saldırılar nedeniyle Çaycuma’da eylemler yaptık. Şimdiye kadar yaptığımız bu eylemler hoşgörü içinde kırmadan, dökmeden sonuçlandı. Bugünde Çaycuma çarşı meydanında yaptığımız basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüp, orada eylemi sonlandıracaktık. Yürüyüşe başladık, arkadaşlarımız kaldırıma geçtiği anda bir araç duruyor, arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre onun arkasındaki başka bir araç ara gaz vererek, arkadaşlarımızın üzerine aracı sürüyor. Bir arkadaşımız bacaklarından yaralandı. 4 tane bayan arkadaşımız aracın hareketinden dolayı kendilerini zor kurtarıyor. Çaycuma’da şimdiye kadar yaptığımız hiçbir eylemde böyle bir provakasyonla karşılaşmadık” dedi.
Olayın ardından eylemciler, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek eylemi sonlandırdılar.
Editör: Pusula Gazetesi