65 gündür gönüllü itfaiyeci olabilmek için pratik ve uygulamalı eğitim alan gönüllü itfaiyeciler, en zor uygulamalı eğitim için ilçenin en yüksek rakımında bulunan Gümeli Bölüklü Yayla&[#]8217;da bir araya geldi. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ve itfaiye personeliyle birlikte zirveye tırmanan gönüllü itfaiyeciler, burada, sarp kayalıklardan iple iniş yaparak kazalara müdahale eğitimi aldı.

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, gönüllü itfaiyecilerin yaklaşık iki aydan bu yana hiç aksatmadan eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek, uygulamalı eğitim için bu kez Bölüklü Yayla&[#]8217;nın zirvesine tırmandıklarını ve kayalıklardan iniş eğitimi yaptıklarını söyledi.

Aynı zamanda hep birlikte yaylada piknik yaptıklarını da belirten Taşkın, &[#]8220;Eğlenceli, heyecanlı ve keyifli bir eğitim programı oldu. Gönüllü itfaiyeci adayı arkadaşlarımız, eğitimlerini son derece ciddiye aldılar ve iyi bir eğitim programından geçtiler. Önümüzdeki hafta eğitim programını başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz ve artık onlar gönüllü itfaiyeci olarak ihtiyaç duyulduğunda bizimle birlikte görev yapabilecekler&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi