Fenerbahçe Taraftar Sitesi 12.numara.org çok çarpıcı bir çağrı yaptı...

Gezi Parkı nedeniyle devam eden protesto gösterilerinde birarada hareket etme kararı alan üç büyük kulübün taraftar gruplarının bu yakınlaşması, ilerleyen dönemlere de yansıyacağa benziyor.

Fenerbahçeli taraftarlar, Süper Kupa´da karşılaşacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi tüm taraftar gruplarına çağrıda bulundular. Taksim Gezi Parkı´nda yaşanan olarlarda tüm renkler bir araya gelmişti. Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarının son yaşanan taraftar olaylarından sonra birlik ve beraberliği takdirle karşılandı. Fenerbahçeli taraftarlar, diğer taraftar gruplarına bu birlik ve beraberliğin sürekliliği için Süper Kupa finalinde karışık şekilde tribünlerde yer almaya davet ettiler.

İşte siteden ´TARİHİ ÇAĞRI´ başlığı altında yayınlanan o mesaj;

Ağustos ayı içerisinde oynanacak Süper Kupa maçının Olimpiyat Stadı´nda oynatılması çağrısında bulunuyoruz. Süper Kupa maçında, Polis güçlerini istemiyoruz.

31 Mayıs itibariyle daha güçlü şekilde ortaya konan birlik & beraberlik resmini, Olimpiyat Stadı tribünlerine yansıtmak istiyoruz.

Gezi Parkı´nda gösterilen direnç ve kardeşliği bir adım daha taşıyarak, Süper Kupa´da karışık şekilde tribünlerde yer almaya davet ediyoruz.

Polis olmadan, yöneticileri aramıza almadan; beraber direndiğimiz, renk farketmeksizin tek çatı aldında kucaklaştığımız insanları bekliyoruz.

Süper Kupa ile oynayacağımız maça, gerekirse Beşiktaş taraftarlarını da davet ederek; Türk Futbolu´ndaki kötü tabloya son vermek istiyoruz.

Çağrımız ilk başta gülünç gelebilir. İlk önemli maçta ya da yöneticilerin açıklamaları sonrasında bu yapının bozulacağı öngörülebilir.

Doğru ancak biz taraftarlar olarak; bundan sonraki her olayda sağduyu sahibi olur, yöneticilerin önümüze geçmesine izin vermezsek başarabiliriz.

12 Numara olarak; TFF nezdinde, tüm tribün gruplarına ve tüm taraftarlarına açık çağrımızdır; GELİN SÜPER KUPA´YI OMUZ OMUZA İZLEYELİM.

Editör: Pusula Gazetesi