Alaplı ilçesinde, 29 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık yarışında babasına rakip olan Aziz Sezer, 16 oy alabildi. Babası Mehmet Sezer de 248 oy aldı.
Oğluyla arasının bozuk olduğunu söyleyen Mehmet Sezer, oğlunun bir daha köye gelmemesini söylediklerini belirtti. Oğluna kızgın olduğunu belirten Mehmet Sezer, oğlunun seçimlerde kendisine karşı hiçbir şansı olmadığını belirtti. Oğlunun gelecek seçimlerde tekrar aday olmaya yüzü olmadığını belirten Mehmet Sezer, şöyle konuştu: "Herkes tepki gösterdi. ´Böyle bir şey olmamıştır´ dediler. Biz de normal karşıladık olur dedik. Biz ailemizden böyle birinin çıkacağını tahmin etmiyorduk. O oğulluktan bitti köyde
kabul etmiyoruz. Benim sağlığımda köye giremez. Her şey kendine aittir. Kendi ne yapabiliyorsa yapsın."
Oğlunu ailevi bir sorun nedeniyle daha önce evden uzaklaştırdığını anlatan Mehmet Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarını aldı gitti bir daha da dönüş yapmadı. Maddi manevi zararları oldu. Şu an yaşım 65, bu görevi bitiresiye kadar yaşım 70 olacak. Aynı rakipler benim karşıma çıkarlarsa tekrar aday olmayı düşünüyorum. Köylü artık bana ´senin zamanın bitti dur artık´ derse aday olmayacağım. Bizim yolumuzda gidebilecek bir kişiyi seçmemiz gerekiyor."
Oğlunun tekrar aday olmaya yüzü olmadığını belirten Mehmet Sezer, şunları söyledi: "Onun yerinde olsam ben Mollabey´den değil Alaplı´dan yukarı gelmem. Bu çevreye gelip de insan yüzüne bakacak durumu yok. Kendini tamamen öldürdü yani. Ben onun yerinde olsam buraya gelip de kimseye ´merhaba´ demem. Babaya hizmet etmeyen, anasına babasına saygı göstermeyen ne milletine ne de devletine kimseye yardımı olmaz onlara da saygısı olmaz."
Kendisinin 29 Mart yerel seçimlerinde 248 oy aldığını söyleyen Mehmet Sezer, oğlunun ise 16 oy aldığını belirtti. Beş sene içerisinde önce asfaltı bitirdiğini söyleyen Sezer, daha sonra alt yapı ve su sorununu çözdüğünü anlattı. Sezer bu sene de köye futbol sahası yapmaya başladıklarını ve çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi