Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, beraberinde TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;ın eşi ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ı ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Zonguldak&[#]8217;ın çok güzel doğa güzelliklerine sahip olduğunu ve Zonguldak&[#]8217;a yaptığı ziyaretlerde enerji topladığını söyledi.

Asan, Vali Ayyıldız&[#]8217;a yaptığı ziyarette engellilere yönelik Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nde düzenlenecek olan programdan da söz ederek, bu konuda tecrübelerinden faydalandıkları Saime Toptan&[#]8217;dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Asan, &[#]8220;Saime Hanım, tam soruna odaklanarak nasıl çözeceğimizi öğreten başöğretmenimizdir&[#]8221; dedi.

Asan, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;a giriş güzergahımızdaki güzellikler, ağaçlar, yeşillikler Zonguldak&[#]8217;a büyük bir enerji katmış durumda. 2,5 ay önce geldiğimde enerji depolamıştım. Onu bu zaman sarfında harcadım şimdi yeniden geldim. Yeşiliyle doğasıyla mükemmel bir yer. Zonguldak;&[#]8217;a her geldiğimizde bunu hissediyorum. Buradaki insanlar yeşilin olmadığı yerlerdeki insanlara göre daha mutlu olmalı. Üniversitemizin engellilerimize yönelik bir etkinliği var. Bir eğitim almışlar ve bizde sertifika törenine katılacağız. Çok önemli bir etkinlik çünkü engellilerin her alanda engeli olmayanlarla eşit imkan ve şartlara ulaşması Bakanlığımızın en fazla üzerine eğildiği konulardan bir tanesidir. Kanunda çok güzel düzenlemeler var. Ancak uygulamaya gelindiğinde bazı sorunların yaşandığını görüyoruz. Bu dönem inşallah çok ciddi bir kararlılıkla çözmeyi hedefliyoruz. Amacımız da bu. Bu anlamda üniversitemizin yapmış olduğu program oldukça güzel. Diğer üniversitelere de teşkil edecek nitelikte. Bu tür faaliyetler çok önemli. Zonguldak&[#]8217;ın şöyle bir şansı var. Çok değerli eski Meclis Başkanımın eşi Saime Toptan Türkiye&[#]8217;de bu konunun duayenlerinden. Ben milletvekili olduğumda tanıyıp gönülden bağlandım. Ben Ankara milletvekiliydim. Engelliler alanında yaşanan sorunların nasıl çözüleceğini ben Saime Hanımdan öğrendim. Şuanda da o alanın sorumlularından Bakan Yardımcısı olarak karşınızdayım. Bizim önümüze hep ufuk açtı. Tam soruna odaklanarak nasıl çözeceğimizi öğreten Başöğretmenimizdir. Burada da birlikte olmak beni ayrıca heyecanlandırıyor. Zonguldak&[#]8217;ta bizim gönül elçileri programımıza en büyük katkıları verenlerden bir tanesi olan ve Sayın Valimizin değerli eşlerinin yürüttüğü kampanyada Türkiye&[#]8217;de büyük bir farkındalık çalışması yaptık. Bu çalışma Zonguldak&[#]8217;ta da oldukça meyvesini verdi. Eğer bir sorun varsa ben direk sistemi sorgularım. Çünkü insanlarımız ger çekten çok hayırsever ve işini çok düzgün yapmak isteyen bir özelliği var. tüm bu sivil toplum, kamu güçlerini birleştirdiği zaman ellerinden çok güzel bir sinerji oluyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Zonguldak. Bizde bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çok iyi çalıştıkları için de kendilerine minnettarız.&[#]8221;

ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan da, övgü dolu sözlerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan&[#]8217;â teşekkürlerini iletirken Vali Erol Ayyıldız ise ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi