Ocak, yaptığı açıklamada, &[#]8220;Seçimlerde katılım oldukça yüksekti. Alaplı&[#]8217;da 2 ay önce yola çıkarken ve listeyi hazırlarken, birlik ve beraberlik adı altında bir liste yapacağımızı söylemiştik. Bunun semeresini bu seçimlerde gördük. Alaplı&[#]8217;da hizmet ve yatırımlar konusunda birlik ve beraberliğin ne kadar ihtiyaç ve önemli olduğunu seçimlerde görmüş olduk. Ben seçimlere katılan ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra Alaplı TSO olarak, her zaman istişareye açık, birlik ve beraberliğe açık, bütün sivil toplum örgütleri ile beraber hareket ederek daha iyi bir Alaplı için adımlar atacağız. Ben Oda&[#]8217;da beraber yaptığım Başkan Vekili Tarık Yazıcı&[#]8217;ya, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Oktay ve Burak Yaman&[#]8217;a teşekkür ediyorum. Bu ekibin oluşmasında beraber çalıştığımız ve meslek komitesi organ seçimlerinde meclise giren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu seçimlerde bize olan manevi destek bize güvenoyu vermiştir. Bizim listemize güvenoyu vermiştir. Katılımlarıyla bize oy atan iş adamı, tüccar ve esnafımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde meclis başkanı, meclis üyeleri ve yönetim kurulu seçimlerini yapacağız. Bunda da bir sorunumuz yok, nasıl bu listeyi birlik ve beraberlik içinde yapmışsak bu seçimleri de birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Bu liste Alaplı&[#]8217;nın geleceğine yön verecektir&[#]8221; dedi

Alaplı´nın belli başlı sorunları olduğunu ve yönetim olarak ilçedeki işadamları, esnafın sorunlarının yanı sıra ilçedeki işsizliği azaltmaya yönelik girişimlere devam edeceklerini kaydeden Ocak, "Alaplı´mızın belli başlı sorunları ortadadır. Daha önceki TSO yönetimi olarak takip ettiğimiz sorunlar başta olmak üzere Alaplı iş adamı ve esnafımızın sorunlarını çözmek, ilçemizdeki işsizliği azaltmaya yönelik olarak girişimlerimiz devam edecektir. Başta Alaplı Liman Projesi olmak üzere, mevcut Organize Sanayi Bölgesi´ne yönelik çalışmalarımız aynı heyecan ve istekle devam edecektir. 813 dönüm olan mevcut Organize Sanayi Bölgesi´nin tamamının kamulaştırılması tamamlandı. 560 dönüm olan Islah Organize Sanayi Bölgesi´nin ise tüzel kişilik kazanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bunu yanında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve KOSGEB ile devam eden ilişkilerimizin daha da güçlenmesini sağlayacak ve iş adamı ve esnaflarımızın bu kurumlardan daha fazla faydalanmalarını sağlayacağız. İŞ-KUR´la ortak hareket ederek ilçemizdeki işsizliğin azalmasında ve gençlerimizin çeşitli iş yerlerinde istihdam edilmeleri konusunda girişimlerde bulunmak başlıca girişimlerimiz arasında olacak. Ancak tüm bunları yapabilmek ve dahası başarabilmek için sizlerin desteği ile olacak. En başta dediğim gibi önemli olan kendi içimizdeki birlik ve beraberliği sağlamak olacak. Çünkü bunu başardığımızda Alaplı için güzel günler başlamış olacak&[#]8221; diye konuştu.

Şahsı ve ekibi olarak klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacaklarını ve birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini yineleyen Ocak, "Daha öncede söylediğimiz gibi biz ben değil biz diyerek yolumuza devam edeceğiz. Klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacağız. Ben öncelikle şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına 4 yıldır Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve bizlere ağabeylik yapan çok değerli başkanımız Rafet Kılıç´ a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Meclis Başkanlığı yapan Şenol Usaç Ağabeyimize ve eski yönetime çok teşekkür ediyorum. Ayrıca seçimlerde bizi yalnız bırakmayan emniyet teşkilatımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi