KAGİK Başkanı Nurcan Abay başkanlığında toplanan Kadın Girişimciler 2009 yılında yapılması gereken konuları değerlendirirken, Kurul sekreteryası ve Çalışma Grubu seçimin de gerçekleştirdi.
Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) Başkanı Nurcan Abay, Yardımcıları Tülin Atalay, Ayşen Orhan ve üyeler Ece Sönmez, Simten Papila, Seray Sağlam ve ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay, Ereğli&[#]8217;den Aysel Malay, Filiz Kutlu, Nilgün Efes, Alaplı&[#]8217;dan Ayşe Öz, Nilay Yıldız, Devrek&[#]8217;ten Şadan Ağaç, Aysun Güney, Şenay Hacıkuloğlu, Çaycuma&[#]8217;dan ise Gülgün Köktürk de katılımıyla 2009 Yılı Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
KAGİK Başkanı Nurcan Abay, geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaları değerlendirerek bu yıl da başarılı çalışmalara imza atma gerekliliğini anlattı. Abay, &[#]8220; Bugün burada Zonguldaklı Kadın Girişimciler olarak toplanmak çok güzel. 2009 yılının ilk toplantısını gerçekleştirmek için toplandık. Biz Zonguldak Grubu olarak burada projelerimizi aktive etmeye çalışıyoruz. Zonguldak Grubu dendiği zaman sadece merkezi algılamamak gerekliliğine inanıyorum. Tüm ilçelerdeki arkadaşlarımızla birlikte koordineli çalışmalıyız diye düşünüyorum. Gündeme ilişkin eklemek istediğiniz maddeleri, hep birlikte çözümleyeceğiz. İstiyorum ki, verdiğimiz kararlarda, hazırladığımız projelerde tek başımıza karar vermeyelim. Yani karar mekanizması hepimiz olalım istiyoruz. Çünkü bizim bir bütün olmamız gerektiğine inanıyorum.
Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızda Türkiye genelinde değerlendirdiğimizde güzel bir isim elde ettik. Bunun devamını sağlamak hepimizin görevi. İyi bir ekip olursak, bunu başarabilirsek, daha güzel çalışmalarda daha güzel işlere imza atabiliriz. KAGİK Başkanı olarak benim sizlerden tek istediğim ekip ruhuna hep birlikte sahip olabilmek&[#]8221; dedi
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü toplantısındaZonguldak&[#]8217;a davet ettiklerini ve daveti kabul ettiklerini belirten Abay, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde KAGİK&[#]8217;ten Ayşen Orhan ve Tülin Atalay&[#]8217;ın meclise girmesini de gurur verici bir gelişme olarak değerlendirdi.
SEKRETERYA OLUŞTURULDU
Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu&[#]8217;nda, bir yıldır varlığını sürdüren kurulun öncelikli sorununun haberleşme olduğu vurgulandı. Kurul işlerini koordine edecek bir merciinin olması gerektiği kararının alındığı toplantıda Kurul Sekretaryası oluşturuldu. Ece Sönmez&[#]8217;e ortak bir kararla Kurul Sekreteryası görevi verildi. Simten Papila&[#]8217;nın yardımcılığını üstlendiği görevde, kurul üyelerinin birbirleriyle iletişimi sağlanarak, toplantı öncesi ve ara çalışmalarda tüm ilçeler bilgilendirilecek.
Öncelikle amacın kadınların özendirilmesi, bilgilendirilmesi amacına dayanan toplantıda, 2009 yılı için yapılacak çalışmaların ön görüşmesi yapıldı. Her ay Zonguldak grubu olarak toplanma kararı da alınırken Çalışma grubu da oluşturuldu. Ereğli, Devrek, Alaplı, Çaycuma ve Zonguldak&[#]8217;tan birer temsilcinin bulunacağı Çalışma grubu sunulacak projeleri kurula iletecek. Her ay bir proje hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılması kararı da alınırken, &[#]8220;Proje Yarışması&[#]8221; düzenleyerek hem ev kadınları özendirilmesi ve hem de ödüllendirilmesi planlanıyor. Farklı projelerle kadınların bu yarışmaya katılmaları sağlanarak, var olan girişimcilik ruhunun ön plana çıkarılması hedefleniyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle de bir dizi çalışmaların yapılmasının yanı sıra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu&[#]8217;na da daha fazla ilgi gösterilmesi ve kurumla ilgili projelerin hazırlanması kararlar arasına eklendi.
Bir sonraki toplantı saati belirlenerek, tüm kurul üyelerinden proje hazırlanması istendi.
Editör: Pusula Gazetesi