Polis, şantajda kullanılan fotoğraf makinesi ve fotoğraflara el koyarken, Ç.K., Emniyet´teki ifadesinin ardından, ´kişi hürriyetini yoksun bırakma, şantaj ve kasten yaralama´ suçlarından Adliye´ye sevk edildi. Polis eşliğinde adliyeye getirilen Ç.K. Cumhuriyet Savcısı´na ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki sorgusunun ardından Ç.K. serbest bırakıldı.

A.E´nin yakınları mahkemeye çıkarılan Ç.K.´nın mahkemece dinlendiğini fakat olayda kaçırılan ve fotoğrafları çekilen A.E´nin mahkemece dinlenmeden Ç.K.´nın serbest bırakılmasına tepki gösterdiler. Olayda tek tarafın dinlenmesine tepki gösteren A.E´nin yakınları olaya anlam veremediklerini ifade ettiler.

Ç.K, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkemede A.E. ile birbirlerini sevdiklerini, ancak ailelerin istememesi nedeniyle nişanın bozulduğunu iddia eden Ç.K, çıplak fotoğrafla şantaj olayının da doğru olmadığını söyledi. Ç.K, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi