Ayyıldız ve beraberindeki Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur&[#]8217;u, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve eşi Nagihan Malğaç tarafından karşılandı. Ayyıldız ve beraberindekiler, önce Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nu ziyaret etti.

Ardından ilçeye bağlı Gümeli beldesine geçen Didem Ayyıldız ve beraberindekiler, beldedeki vatandaşlara &[#]8220;Mobil KETEM Projesi&[#]8221; ile ilgili bilgiler verdi. Gümeli Ana Sağlık Ocağı&[#]8217;nı da ziyaret eden Didem Ayyıldız, görevlilerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ayyıldız, projeye önem verdiklerini, kanserin erken teşhis ve tespiti için gereken çalışmaları yapacaklarını belirterek, &[#]8220;Bu projeler halkın kanser konusunda duyarlılığını artırmak için çok önemli, en büyük görevde insanın kendisine düşüyor. Özellikle kadınlarımız sağlığına sahip çıksın, taramalarını yaptırsın. Ümit ediyoruz ki, kanser hastaları azalsın. Kanser, erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalık. Her sekiz dakikada bir kadın meme kanserinde, her altı saatte bir kadında rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi