İlk grubun eğitimlerine TTK Eğitim Müdürlüğü´nde 11 Kasım tarihinde başladı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreter Eyüp Alabaş ile GMİS Şube Başkan ve yöneticileri 13 Kasım 2008 tarihinde kursiyerleri ziyaret ederek çeşitli bilgiler verdiler. TTK Eğitim Müdürü Erol Şeref, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, &[#]8220;Sizler yeraltı maden ocaklarımızda pano ayak üretiminde zaten nezaretçi olarak görev yapıyorsunuz.





Bu kursun amacı bir yeraltı maden nezaretçisinin nelere teçhiz edileceği konusunda hem teknik hem de idari açıdan donatmak. 1 ay boyunca sizlerle birlikte olacağız. 1 ayın sonunda iş yerlerinize döneceksiniz. Önemli bilgilerle donatılmış olarak maden nezaretçisi olarak görev yapacaksınız. Öncelikle hepinize başarılar diliyoruz. Bu nezaretçi kursunu açmak için çaba harcadık. İşçi açıkları haddinden fazlaydı. Bugüne kadar nezaretçi kursu açılamamasının nedeni işçi açıklarıydı. Ancak bu işçi açıklarının giderilmesiyle nezaretçi ihtiyacı doğdu.

Sizler mevcut kazmacı posta başılığında en az 5 yıl çalışan insanlarsınız. Toplam 193 kişisiniz. 60´ar kişilik gruplar halinde bu eğitim alacaksınız. Sizler bu kursu bitirince asmadenci olarak görev başlayacaksınız. Sıfatınız şimdilik PAÜ Nezaretçisi olarak geçecek ama başçavuş, nezaretçi olarak ünvan sahibi olmanız için çaba harcayacağız.

Sayın Başbakanımızla, Sayın Enerji Bakanımızla yakın ilişkiler içindeyiz. İnşallah bu durumu düzelteceğiz. Sizler eğitimini aldığınız işi zaten biliyorsunuz. Burada bildiklerinizi pekiştireceksiniz ve kuruma yararlı olacaksınız. Bundan en küçük bir şüphem yok. Ben size başarılar diliyorum. Bu başarının da kuruma yansımasını bekliyorum. 1 Ekim´de Meclis açılışı için düzenlenen törene katıldım. Biliyorsunuz biz 2 bin artı 2 bin işçi talep etmiştik. Sayın Başbakanımız Kozlu´da da ilk etapta 3 bin işçi alımı sözünü vermişti. Bu söz şimdi gerçeğe dönüştü. 1 Ekim´de Meclis Başkanımız Köksal Toptan ile birlikte Sayın Başbakanımızla görüşme imkanımız oldu. Orada da ´Siz üretimi artırın işçi alımını bana bırakın´ dedi. 2009 yılının ikinci altı ayında bin artı bin işçi alımı konuşulmaya başlandı. Sadece yeraltına değil atölyelerimizde de açıklarımız var. Biz bu sözleri aldık. Yeni işçilerimiz işbaşı yapana kadar sizler de bu kursu tamamlayarak görevinize başlayacaksınız. İş güvenliği tedbirlerini alarak üretimin artırılması için hep birlikte çalışacağız&[#]8221; dedi.

Maden Başçavuşları Derneği Başkanı Erdoğan Kocaoğlu ise, &[#]8220;Uzun bir uğraş sonucu bu kursun açılmasını sağladık. Bugüne kadar fiilen bu işleri yapıyordunuz. Ama bundan böyle bir nezaretçi sorumluluğu altında yapmaya devam edeceksiniz. Burada alacağınız bilgiler sahip olduğunuz bilgileri tamamlayacaktır&[#]8221; dedi.


Kocaoğlu, Maden Başçavuşları Derneği´nin tarihçesi ve görevleri konusunda maden nezaretçisi adaylarını bilgilendirdi.

Editör: Pusula Gazetesi