GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN...







İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Zonguldak´ın Devrek İlçesi´nde 8 ay süren takibi sonucu uyuşturucu ticareti yapan bir çete çökertildi. Teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen adres ve işyerlerine geçen salı günü eş zamanlı baskın yapıldı. Devrek, Ereğli ve Gökçebey ilçelerinin yanında İstanbul, Ankara ve Antalya´da 30 adrese yapılan operasyonda toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda ise 3 kilo kubar esrar, 30 gram metamfetamin, 400 ecstacy hap, 10 gram kokain, 4 ruhsatsız tabanca, 250 mermi, 2 tüfek, 500 paket hırsızlık sonucu elde edilmiş sigara, 30 paket kaçak sigara ve uyuşturucu ticaretinden kazanılmış çok miktarda para ele geçirildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ndeki sorgularının ardından 4 kişi, savcı talimatıyla serbest bırakıldı. 24 kişi ise dün Devrek Adliyesi´ne sevk edildi. Savcının tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği şüpheliler, gece geç saatlere kadar hakim karşısında ifade verdi. Şüphelilerden 21´i tutuklanırken, 3´ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklananların isimleri şöyle:

M.F., A.R.K., M.K.,O.A., A.İ., E.F., C.A., A.A., F.K., G.C., Y.T., K.U., M.K., C.Y., M.E.,F.A., C.B., M. C. K., S.D., A.F. ve M.K.

Ailelerin gergin bekleyişi içinde sanıklar Beycuma Kapalı Cezaevine gönderildi.

Editör: Pusula Gazetesi