Vali Ata, Dünya Ormancılık Günü ve Dünya Meteoroloji Günleri etkinlikleri kapsamında Çaycuma İlçesi Çomranlı köyünde düzenlenen fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun hızla artığını, hızlı sanayileşme sürecinin yaşandığını ve dünyadaki orman varlığının sürekli azaldığını söyledi.
Orman alanlarının daralması, iklim değişikliği, küresel ısınma, çölleşme ve biyolojik çeşitliliğin yok olması gibi önemli sorunlar yaşandığını anlatan Ata, şöyle dedi:
´´Dünyada yılda ortalama 13 milyon hektar orman yok olmaktadır. BM´nin verilerine göre bugün dünyada 4 milyar hektardan fazla alan ile 110 ülkede yaşayan 1 milyar 200 milyon insan çölleşme ve kuraklığın getirdiği sonuçlara bağlı yaşamsal tehditle karşı karşıyadır. Bugün ülkemizin ancak yüzde 27´si ormanlarla kaplıdır. Bu oranı yüzde 30´lara hatta daha yukarılara çıkartmak en büyük amacımız olmalıdır.´´
Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, ormanların korunması ve çevrenin ağaçlandırılmasının Türkiye´nin ve dünyanın önemli sorunu olduğunu belirtti.
İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun da ormanların ulusal savunma ve güvenlik bakımından öneme sahip bulunduğunu kaydetti.
Etkinliklerde, halk oyunları ekibi gösteriler sunmasının ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi