Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Umum Servis Araçları Derneği&[#]8217;nin olağan kongresi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı&[#]8217;nı Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek&[#]8217;in yaptığı kongreye; Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli TSO Başkanvekili Niyazi Özcan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ile Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay katıldı. Derneğin 10 yıldır başkanlığını yürüten Mustafa Arı, kongreye tek liste ile gittiklerini belirterek, yeni göreve gelecek olan yönetime sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

&[#]8220;DEVLETLE KAVGA OLMAZ&[#]8221;

Kongrede söz alan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ekonomik sıkıntıların yaşandığı ilçede esnaflarla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Posbıyık konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Uzaktan uzağa edilen laflarla maalesef huzursuzluklar ortaya çıkıyor. Herkes bir kenara çekilip kapı arkasında laflar konuşuyor. Kendisine göre planlar yapıyor. Bu olduğu müddetçe o cemiyet hep zarar görüyor. Bizim istediğimiz, esnaflarımızla birlikte belediye olarak el ele verip zaten ekonomik yönden sıkıntının had safhaya çıktığı bu ortamda, ekonomik yönden çöküşün son noktalarına geldiğimiz bir ortamda esnaflarımızın da elinden geldiğince mutlu ve huzurlu olması lazım. Enerjisini de dışa doğru döndürmesi lazım. Evine istihkakını nasıl getirebilir? O işlerle uğraşması lazım. Ama günü birlik politikalarla, belediye ile restleşmelerle olmaz. Bu işler hoş şeyler değil. Bugün belediyenin başında Halil Posbıyık vardır, yarın Ahmet, Mehmet olacaktır. Kaymakamlığın başında bugün biri vardır, öbür gün başka bir kaymakam olacaktır. Size bir ağabeyiniz olarak konuşuyorum; devletle ve devlet kurumları ile uğraşılmaz. Uğraşan daima zarar girer."

ESNAFA &[#]8220;PARA KAZANMA&[#]8221; TAVSİYELERİ

Esnafların aynı seviyede para kazanması için tavsiyelerde bulunan Posbıyık, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz, ben yürekli bir adamım. Aklımdakini &[#]8216;lap&[#]8217; diye söyleyen bir adamım. Bu grubun içerisinde üç-beş kişi ayrıcalıklı para kazanacak. Bilmem ne koleji ile anlaşacak. Öbür taraflarla anlaşacak. Daha çok avanta alacak, ötekilerde bakacak. Yok böyle bir şey. Kabul etmiyorum. Gizli anlaşmalarla, vaziyeti idare etmekle birilerini kandırdıklarını zannedenler, kendilerinin kandırıldığını zaman içerisinde öğreteceğiz. Eğer bilmiyorlarsa, zamanla öğreteceğim onlara. Hiç kesinlikle gözümden kaçmaz. Burada kaç tane esnaf varsa, herkes aynı parayı kazanacak. Aynı alın terinin karşılığını alacak. Bir başkan adayı kardeşimiz Gökhan var. Ondan rica ediyorum; belediye olarak biz emrinizdeyiz. &[#]8216;Başınızdayız&[#]8217; demiyoruz, emrinizdeyiz. Sizin için ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. Ama aranızda üç-beş kişi o kolejden, bu kolejden avanta alacak. Servisi ayrı yapacak. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Eğer böyle bir şey yaptığınız takdirde tekrar kavga etmeye başlarım sizlerle. Kesin kararlıyım bu konuda. Ama bütün esnafımızın ortak paydada buluşacağı, kazancını eşit paylaşacağı her ortamda yanınızdayım, belediye başkanı olarak emrinizdeyim. Servis araçlarının çalışmalarının bundan sonra çok daha iyi olacağına ben yürekten inanıyorum. Tek isteğimiz esnaflarımızın aynı hisseden eşit pay alması. Şoförler Odası, Halk Otobüsleri, Taksiciler, Ticaret Odası, Esnaf Kefalet burada. Bu birlik beraberliği görmekten son derece mutlu oldum. Ereğli&[#]8217;nin hiçbir eksiği yok. Bütün altyapısı tamam&[#]8230; İstanbul, Ankara&[#]8217;ya yakın. Denizinden istifade etmek mümkün&[#]8230; Neden ekonomik yönden çöküntü içerisindeyiz. Çünkü biz birlik ve beraberlik içerisinde değiliz. Bu gün burada bunun tersini gördüm burada. Bütün şoför camiasının temsilcileri burada... Bunu da bir işaret olarak görmek istiyorum."

&[#]8220;BEN HALK İÇİN KAVGA EDİYORUM&[#]8221;

Kendisine &[#]8220;kavgacı&[#]8221; denildiğini hatırlatan Posbıyık, kavgalarının ise halk için olduğunu söyledi. Posbıyık, "Ereğli&[#]8217;de fazla bir sorun yok aslında. Ereğli&[#]8217;de ne zaman dedikoduyu kesebilirsek, bir birimizi çekiştirmeyi kesebilirsek, birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bunu samimiyetimle, yüreğimle söylüyorum. Sessiz bir toplum olduk. Hiçbir konuda en ufak bir tepkimizi dahi göstermiyoruz. Her şeye &[#]8216;eyvallah&[#]8217; diyoruz. Biz her şeye &[#]8216;eyvallah&[#]8217; dediğimiz sürece de ağalar kafamıza bir şamar daha vuruyorlar. Yine &[#]8216;eyvallah&[#]8217; diyoruz. Ara sıra ben konuşuyorum, bana da &[#]8216;kavgacı&[#]8217; diyorlar. Ben aptal mıyım, bu yaşa gelmişim, niye kavga edeyim ki? ERDEMİR ile iyi geçinirsem, &[#]8216;Adamları niye atıyorsun?&[#]8217; diye sormazsam, viski şişeleri konuluyor önüme her türlü imkan yaratılıyor. Keyfime bakıyorum, ne emredersem onu yapıyorlar. Ama kavga ettiğim zaman o yemekleri bulamıyoruz. Belediyenin cürufu, sitimleri kesiliyor. Ona rağmen kavga ediyorum. Ben kendim için mi kavga ediyorum? Kendim için kavga edeceksem, menfaatlerimi düşünmem lazım. Sesimi çıkarmayıp her istediğimin olmasını istemem lazım. Halk için kavga ediyorum, ama belli bir kesim devamlı &[#]8216;kavgacı&[#]8217; diyor. Sınırları aşmadan, hakaret etmeden, başkalarını rencide etmeden kavga edemiyorsan, bu memlekette şamarı yedikçe boynumuzu büküp beklemek mecburiyetindeyiz. Bizden sonra gelecek olan çocuklarımızda mağduriyet içerisinde olacaklardır. Sen demir çeliğe adam sokamazsın. Kırıkkale&[#]8217;den adamlar gelir. Ereğli&[#]8217;de birlik beraberlik olmadığı için sıkıntılar oluyor. Ama şimdi iyi bir noktaya doğru gittiğimizi görüyorum" dedi.

&[#]8220;İLÇE TEMCİLER KURULU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK&[#]8221;

Posbıyık, Erdemir´in satışına karşı kurulan İlçe Temsilciler Kurulu´nun yeniden hayata geçirilmesi için çalışmalar başlattıklarını da ifade etti. Siyasi öğelerin kafalardan atılması için çağrıda bulunan Posbıyık, "Esnaf odalarımızla beraberiz. Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket etmeye karar verdik. TSO Başkanımız Yaşar Tetiker ile de geçenlerde beraberdik. İnanıyorum ki, Ereğli&[#]8217;de siyasi öğeleri kafamızdan atabilsek, aynı 1995 yılında yaptığımız ERDEMİR&[#]8217;in satışlına karşı kurduğumuz ilçe temsilciler kurulunu kurduğumuzda yaptığımız gibi&[#]8230; Üç tane siyasi parti ilçe başkanı siyasi kaygıları düşünmeyecekler. Ticaret Odası, Belediye Başkanı, Esnaf Kefalet, Oda Başkanları gazetecilerle kameraları alacağız, otobüslere atlayacağız. Sayın Milletvekili de önümüze geçecek, bize randevu alacak. Nerede sıkıntımız var? Tersanelerde mi? Ulaştırma Bakanlığı&[#]8217;ndan randevu alacak veya bakan yardımcısından randevu alacak. Oraya gittiğimiz zaman bizim çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bundan evvel sorunları hep böyle çözdük. Ankara&[#]8217;ya gittiğimiz zaman Rahmet Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan diyorlardı ki; yaa siz koalisyon musunuz? Refah Patisi, DYP&[#]8217;si, CHP&[#]8217;si oradaydı. Birlik ve beraberlik içerisinde çözmediğimiz hiçbir konu kalmadı. Ereğli&[#]8217;de bu olaya ihtiyacımız var. Başka hiçbir olaya ihtiyacımız yok. Ereğli&[#]8217;nin altyapısı da, üst yapısı da yerli yerinde... Bizim sadece kendimizi anlatmamız lazım. Neden bu konuya girdim? Burada, bu kongrede o birlik beraberlik mesajlarını gördüm. Şoför esnafının hepsinin de aynı noktada birleştiğini gördüm. İnşallah Ereğli&[#]8217;de bu birliği ve beraberliği esas alan yola çıkış hazırlığı yapılıyor. Bunun için çalışmalar yapıyoruz&[#]8221; dedi.

Tek liste ile gidilen kongrede yönetime aday olan isimler oy birliği ile göreve seçildiler. Derneğin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan Mustafa Demirtaş, Başkan Yardımcısı Cahit Atalay, Genel Sekreter Engin Şen, Muhasip Yusuf Yayla, Yönetim Kurulu üyeleri; Tarık Fidan, Bekir Kepenek, Bedri Özkıyıcı, Muhammed Başkan, Erkut Demirtaş.
Editör: Pusula Gazetesi