Ev kadını Selma Aydın, Mayıs 2011´de, ´Kırkımdan sonra azmadım kırkımdan önce yazmadım´ adıyla ilk kitabını çıkardı. Aydın´ın, çocukluk anıları, şiirler, sosyal ve lirik içerikli yazılardan oluşan 252 sayfalık kitabı ilgi gördü. Aydın, ilk kitabının benzeri olan, yaşadığı acılar, sevinçler ve özlemler ile şiirlerden oluşan, ´Rutubet Böcekleri´ adlı ikinci kitabını çıkardı. Aydın, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği imza günüyle 348 sayfalık kitabının tanıtımını yapacak.

Selma Aydın, ilkokul mezunu olmasına rağmen dernek çalışmaları, müzik çalışmaları ve korolarda görev alıp konser ve festivallerde sunuculuk yaparak kendisini geliştirdiğini söyledi. İçindeki eğitim boşluğunun acısını, üniversiteye giden 2 çocuğunun bir nebze olsun hafiflettiğini belirten Selma Aydın, yazdığı kitaplarla bu acının tamamen yok olduğunu söyledi. Dolmuş şoförü olan eşinin kendisine büyük destek verdiğini anlatan Selma Aydın, şöyle konuştu:

"Zaman içinde yaşadıklarım, içimde biriktirdiklerim elime kalemi tutuşturdu. Çok duygusal bir yapım var. Bu kitaba da içime oturmuş acıların, sevinçlerin, özlemlerin yolculuğu süzüldü. Zonguldak rutubetli bir şehir olduğu için soğukta rutubet böcekleri toplanır, güneş ışığı ya da bir ısı gördükleri zaman açılırlar. Bu kitapta da bir aile dramı var. Aile dramında yıpranan çocukların birbirlerine rutubet böceği gibi sarılıp sonrasında sevgi sıcaklığıyla açıldıklarını anlatmaya çalıştım."

Editör: Pusula Gazetesi