Yeni Başkan İsmail Eşref, "Zonguldak halkı kişi karakteri analizini yaptı. Biz karşısındakine değer veren, adam yerine koyan, tebessüm eden bir başkanlık dönemi yapacağız. Borçları yapılandırıp önce elektrik borcunu, sonra işçi maaşını ödeyeceğiz. Sonra sıra hizmete gelecek" dedi.


CHP adayı olarak girdiği seçimden zaferle çıkan yeni Belediye Başkanı İsmail Eşref, ilk değerlendirmesinde borçlara vurgu yaptı. Seçimi Zonguldak halkının kazandığını vurgulayan Eşref, halkın Ak Parti´ye mesaj verdiğini söyledi. Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yapacağı ilk hizmetleri sıralayan Eşref; şunları söyledi: "Zonguldak halkı hizmet hakkını kullandı. Seçimi biz kazandık. Zonguldak halkı kişi karakteri analizini yaptı. Biz karşısındakine değer veren, adam yerine koyan, tebessüm ederek bir başkanlık dönemi yapacağız. Bu bizim geçmişte de yaptığımız hizmetlerle birleşince nasıl biri olduğumuzu ortaya koydu. Önceden yaptığımız hizmetler şimdi yaklaşık 27 bin 500 gibi oy almamızın alt yapısını oluşturdu. Zonguldak adam yerine konulma oyunu verdi. Herkesin Başkanıyım. Seçim aldık, şimdi önümüze bakıyoruz. Belediye 132 trilyon anapara faizi belli olmayan bir borç yığını içerisinde. Bu borç belediyenin bundan sonraki ekonomik gücünü sıkıntılı geçeceğini gösteriyor. Geçmişte de borç vardı ama bir yıllık bütçe kadar vardı. Bu borç bütçenin üç katı bir borçtur. Biz bu borcu yeniden yapılandırarak İller Bankasındaki cari bütçemizden ödemeyi düşünüyorum. Kalan cari gelirlerimizle önce işçinin maaşlarını, sonra Bedaş´ın elektrik borcunu ödeyeceğiz. Ardından hizmete bakacağız. Bir süre belediyenin ekonomisini düzeltmeye çalışacağız. Hizmet döneminin başlaması uzun sürmeyecek.


Biz belediyenin kaynaklarına değil, kira karşılığı iş yapma yöntemleriyle çok güzel işler yaptık. Bu uygulamayı yeniden yapacağız. Örneğin lavuar alanı TTK´nın arsasıdır. Burası yapılandırılıp kira karşılığı ve üst kullanma karşılığı işler yaptırıp bu alanı değerlendirmeyi düşünüyoruz. Belediyenin kent konseyi ile tartışıp, TTK´nın da görüşü alınarak değerlendirecek. Çünkü arsa TTK´nındır. Buralar bedel harcamadan yapılanacaktır. Acılık´taki 10 katlı iş merkezimizde kat karşılığını ihale yöntemiyle yapılıp belediyeye gelir kazanmak mümkün. Bizim hizmet anlayışımız sadece bir iki konuyla ilgilenmek değil. Hayat şartlarının uygulanmasıdır. Çok boyutlu Belediye Başkanlığı dönemi geçireceğiz. Bu geçmişte de böyle olmuştu. Benimle birlikte zorlu mücadele de yarışan rakiplerime selam ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlısı olsun. Seçimin galibi İsmail Eşref ve Zonguldak halkı oldu. CHP olarak kazandık. Türkiye´de seçimin galibi yok. Bu seçimde halk mesaj verdi. Ak Parti oyunu düşürdü, CHP´nin oyunu artırdı.


Bu sonucu Ak Parti değerlendirmeli. CHP olarak biz hep değerlendirdik. Doğru politikalar yapıldığında, hizmet getirildiğinde, yapılanlar iyi anlatıldığında sonuç alınabildiği gösterilmiştir. Bu seçimlerde Ak Parti´nin düşüşü ve CHP´nin yükselişi ortaya çıktı. Zonguldak ve Türkiye kazandı."

Editör: Pusula Gazetesi