Kaza, saat 10.30 sıralarında Gazipaşa Caddesi ile Liman Caddesi´nin birleştiği Valilik önündeki yaya geçidinde meydana geldi. Kol kola girerek karşıya geçmek isteyen Fatma ve Hatice Kaymak´a Gazipaşa´dan gelen 45 yaşındaki Şafak Karagöz yönetimindeki 67 EC 439 plakalı özel halk otobüsü çarptı. Sürücünün, diğer caddeden gelen araçları kontrol etmek için yavaşladığı sırada meydana gelen kazada yere düşen anne ve kızı hafif yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla kaldırıma taşınan anne ve kızı için 112 Acil Servis´ten yardım istendi.

Gelen sağlık ekibi, yerdeki Hatice Kaymak´a müdahale etti. Sedyeye konulan annesinin ambulansa taşınırken acı çektiğini gören Fatma Kaymak, gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşları içinde otobüs şoförüne de "Nasıl görmedin" diyerek tepki gösteren Fatma Kaymak´ı çevredekiler teselli etmeye çalıştı. Fatma ve Hatice Kaymak, aynı ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan anne ve kızının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Otobüs sürücüsü Şafak Karagöz, diğer caddeden gelen araçları kontrol etmek için başını çevirdiğinde anne ve kızının aniden önüne çıktığını ileri sürdü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatan polis, otobüs şoförünü ifadesini almak üzere karakola götürdü.
Editör: Pusula Gazetesi