SGK İl Müdürü Kamuran Öner, yardımcıları Yunus Demir, Okan Şentürk, Çiğdem Acar, koordinatör Elçin Türktüredi ve şube müdürleriyle düzenlediği basın toplantısında, ´13-16 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası´ nedeniyle yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kurum olarak yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlatan Öner, özellikle iş kazası geçiren sigortalılara yönelik başlattıkları mektup uygulamasına önem verdiklerini söyledi. Öner, şöyle dedi:

"Geçen yıl eylül ayında başlattığımız uygulama kapsamında şimdiye kadar iş kazası geçiren 821 sigortalıya ´Geçmiş olsun´ mektubu gönderdik. Maden ocaklarının yoğunluğu nedeniyle çok sık iş kazalarının yaşandığı kentte, iş kazası geçiren sigortalıların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda devlet olarak yanlarında oldukları mesajını veriyoruz ve kurum ile ilgili bürokratik işlemlerde engellerle karşılaşmamaları için izleyecekleri yol hakkında da bilgilendiriyoruz."

Maden ocaklarının yoğunluğu nedeniyle kentte ayda 500-600, yılda ise 5-6 bin iş kazası meydana geldiğini kaydeden Öner, "Mektupta, kurumun telefon numarasını ve dosya numaraların da yazıyoruz. İş kazası geçiren yaralı sigortalımız bir sorunla karşılaştığında numarayı arayıp dosya numarasını söylediğinde, arkadaşlarımız kuruma gelmeden işlemlerini yürütüyorlar. Böylece sigortalıların istekleri yerine getirilmiş oluyor. Umarım bu projemiz diğer illere de örnek olur ve uygulanır" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi