Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen eski milli futbolcu Tanju Çolak, Zonguldak´ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP´li Halil Posbıyık´ı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çolak, ligde şampiyon olan Galatasaray´ı tebrik etti. Çolak, bir soru üzerine Galatasaray´ın pazar günü Şükrü Saraçoğlu´nda oynanacak derbide alkışlanması gerektiğini kaydetti. Çolak, "Galatasaray´ın alkışlanması lazım. Alkışlansa ne olur? Türkiye´de bir şeylerin değişmesi lazım. Niye futbol adına güzellikleri görmeyelim ya da yaşamayalım" dedi.

Ancak derbide gergin bir ortamın olacağına inandığını vurgulayan Çolak, "Sinirler de gergin olacak, ortam da gergin olacak. Alkış da olmayacak. Kavga ise kavga olacak. Çünkü Fenerbahçe´nin tek bir şansı var. O da bu maçta Galatasaray´ı yenmek" diye konuştu.

´SİYASET BANA GÖRE DEĞİL´

Çolak, başka bir soru üzerine de siyaset düşüncesinin olmadığını söyledi. Çolak, "Siyaset bana göre değil. Ben çok düz bir adamım. O yüzden bazı kişiler için zordur. Hakan Şükür de siyasetin tam göbeğinde değil. Meclis´in içinde faal değil. O sporla ilgili faaliyetler yaparsa daha iyi olur diye düşünüyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi