Zonguldak Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci birleşimi, AK Parti Grubu’nun maaşlarını alamayan taşeron işçilerinin sıkıntıları, kanalizasyon ve çöp sorunlarını dile getirmeleri nedeniyle tartışmalı geçti.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel’in işçilerin maaşlarının ödenmediği yönündeki açıklamalarının ardından, “Sizin içerde alacağınız var mı? 6-7 bin TL maaş alıyorsunuz, alacağınız yok. Bu çocukların paralarını verin. Bir hakkın üzerinde oturuyorsunuz” sözleri üzerine Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “O hakkı sen benim kadar düşünemezsin. Bana ‘yok şöyledir, yok böyledir’ diyerek, demagoji yaparak konuşmayın. İçeride alacağım yok” şeklinde sert yanıt verdi.

13 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde gündem dışı görüşmelerde ilk olarak AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, doğalgaz çalışmalarının ne durumda olduğunu sordu. Başkan Akdemir ise, Karagüzel’in sorusuna şu yanıtı verdi:

“Doğalgazda yeni taşeron firmamız işe başlıyor. Karaelmas tepesine kadar gelmiştik. Oradan aşağıya hızlı bir şekilde gelinecek. Tren köprüsünün kenarından geçip Kızılay önünden Gazipaşa’ya geçip Yeni Cami’nin önünden 467 Evler’e Kadırga’dan devam edip, Ulu Cami’nin aradan geçip Bahçelievler’e geçiş yapılacak. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızın yapılmasını salık verdik. Havalar böyle düzgün giderse, işlerimizi zamanında bitirmiş olacağız.”

KEFELİ: “KARAGÜZEL BASIN MENSUPLARINI GÖRÜNCE BÜLBÜL OLUYOR”

Tansiyonu düşürmek adına esprili bir konuşma yapan CHP’li Meclis Üyesi Zeki Kefeli ise, “Buradaki bu konuşmaların sebebi basın mensuplarıdır. Basın mensupları yokken, Abdullah kardeşim hiç konuşmadı. Basın mensupları geldi, Abdullah bülbül gibi konuşmaya başladı” dedi.

Karagüzel’in ise, “Sen burada başkan vekilliği yaparken, biz sana pozitif ayrımcılık yapmıştık. Bir daha başkanlık yaptığında seni yaktım” şeklinde yanıt vermesi, gülüşmelere neden oldu.

KARAGÜZEL: “TAŞERON İŞÇİLERİNİN ALACAKLARI VAR”

Ak Partili Karagüzel, yine gündem dışı söz alarak, “Zonguldak Belediyesi’nin çöpünü, kanalizasyonunu, su problemini ve benzeri bütün yükünü çeken, hizmet alımıyla uğraşan işçilerin açlığı devam ediyor. Bu konudaki uyarılarımıza rağmen tablo ortada ki, işçiler bizi arıyorlar. Zaman zaman bize geliyorlar. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Her işçinin içeride 2-3 ay alacağı var. Sizin içeride alacağınız var mı? 6-7 bin TL maaş alıyorsunuz, alacağınız yok. O çocukların paralarını neden vermiyorsunuz? İşçiler 3 ay alacakları olduğunu söylüyorlar. Ama 1 ay, ama 2 ay, bu çocukların paralarını verin. Bir hakkın üzerinde oturuyorsunuz, siz uyarıyoruz” dedi.

AKDEMİR: “DEMAGOJİ YAPMAYIN”

Karagüzel’in sözlerine oldukça sinirlenen Başbakan Akdemir, “O hakkı sen benim kadar düşünemezsin. Demagoji yapmadan konuşun. Belediyenin şartlarını, sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz. Biz her zaman onların arkasındayız. Bütün alacaklarını gidermeye çalışacağım, bu sözü de veriyorum. Ama bana, ‘yok şöyledir, yok böyledir’ diyerek, demagoji yaparak konuşmayın” dedi.

KARAGÜZEL: “DEMAGOJİNİN EN KRALINI YAPARIZ”

Kanalizasyon firmasının Zonguldak’ı dolandırdığını öne süren Abdullah Karagüzel, “O firma, emekçilerin parasını vermedi. Bu şehirden hizmet almıştır, araba kiralamıştır, benzeri şeyler yapmıştır. Bir sürü insanın o firmadan alacağı var. Bu alacaklardan Allah katında siz de sorumlusunuz. Vatandaş geliyor, kanalizasyona şikayette bulunuyor. Bu işlerde çalışan arkadaşlara söyleyecek sözümüz yok, bu arkadaşlar çok çalışıyor. Bunları güçlendirmiyorsunuz, yetişemiyorlar. Un fabrikasının arkasındaki kooperatifte oturanlar gelip bize şikayette bulundular. Defalarca söylemelerine ve gazetelerde haber olmasına rağmen bu sorunu çözmediniz. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz sadece müteahhit firmanın yaptığı işle övünüyorsunuz, onun dışında kanalizasyon konusunda bu şehirde hiçbir şey yapmadığınızı açıklıyoruz. Bu konuda sorumlu olmaya sizi davet ediyorum. Başkanım, o koltukta neden oturuyorsunuz? Biz demagoji yapmıyoruz, eğer demagoji yapmamızı isterseniz, en kralını yaparız” diye konuştu.

Karagüzel’in sert eleştirileri karşısında oldukça sinirlenen Akdemir, “Ben sorumluluğumu çok iyi biliyorum. 50-60 yıllık sorun bir anda çözülmez. Dediğiniz yerle ilgili yasal boyutları var. Oradaki çalışmaları bizzat gidip yerinde inceledim” diyerek meclis toplantısına son verdi.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 3 Haziran 2013 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Editör: Pusula Gazetesi