KİLİMLİ BELEDİYESPOR KÜME DÜŞTÜ!

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kilimli Belediyespor, 2 sezonun aranın ardından son maçla beraber amatöre düştü. Ligde haftalardır düşme potasından kurtulma mücadelesi veren Kilimli Belediyespor, sezonun son maçında Ümraniyespor’u 2-1 skorla yendi ama Bursa Nilüferspor ve Trabzon Kanuni FK puan kaybetmeyince ligden düşen 3. ekip oldu.

Kilimli Belediyespor evindeki maçı kazandı ancak diğer maçlarda beklediği sonuç gelmeyince adeta yıkıldı.

TRİBÜNLERDE SADECE KADIN VE ÇOCUKLAR VARDI!

Hacettepespor maçında çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz cezası alan Kilimli Belediyespor son hafta Ümraniyespor’la oynadığı karşılaşmayı sadece kadın ve çocuklar tribünlerden takip etti. Kilimli Belediyeporlu taraftarlar ise stadyum etrafındaki inşaatlarda maçı takip etti.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

İlk yarısı 0-0 golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında goller peşpeşe geldi. Şahin’in penaltı golüyle öne geçen Sarı-Siyahlılar, 82’de Harun Sürücüyle farkı 2’ye çıkardı. Ali Fırat 86’da Kilimli’nin tek golüne imza attı. Karşılaşma 2-1 Kilimli Belediyespor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

KİLİMLİ’YE GALİBİYET YETMEDİ

Kilimli Belediyespor son maçından çıkardığı 3 puanla 39’a yükseldi ancak kümede kalmasına yeterli olmadı. Düşme hattında yer alan Derince Belediyespor evinde Bursa Nilüferspor’u 2-1 yenerek 41 puanla yükselirken, Trabzon Kanuni FK ise Erzincan Refahiyespor’u 2-1 yenerek 40 puana yükseldi. Bu sonuçla İskenderunspor 1967 ve Gebzespor’uun ardından Kilimli Belediyespor gruptan düşen son ekip oldu.

ZONGULDAK PROTOKOLÜ KÜME DÜŞMÜŞTÜR!

Kilimli Belediyespor için büyük önem taşıyan karşılaşmada Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan,Ercan Candan,Özcan Ulupınar ve Ali İhsan Köktürk’ün yanı sıra Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir yoktu.

Karşılaşma sonrası oyuncularıyla bir araya gelerek konuşma yapan Kulüp Başkanı Engin Aygün, Kilimli Belediyespor’un değil Zonguldak protokolünün küme düştüğüne değindi. Aygün açıklamasında, “Biz küme düşmedik, bu aslanlarla beraber burada tek başımıza aslan gibi mücadele ettik. Aslan gibi çıktık, şerefimizle onurumuzla düştük, düş düşmedik Zonguldak’ın A protokolü özellikle Kilimli’nin A Protokolü düşmüştür.

Ama buradan söz veriyorum, bu takımdan kimse bir yere gitmeyecek, aslan gibi şerefimizle onurumuzla düştüğümüz gibi paramız olmayacak belki ama zeytin peynir yiyerek bu takımı Spor Toto 3. Lige çıkartacağız.

Görevimize devam ediyoruz, aslanlarımızla beraber bu takımı çıkartacağız. Kilimli’nin A Protokülü nerede onlar utarsınlar, bizim utanacak yanımız yok.

Biz şerefimizle yokluklarla mücadele eden, bizi istediler bu hale getirdiler. Önümüzdeki günlerde gerekli açıklamayı yapacağız. Engin Aygün ve futbolcu arkadaşlarımla beraber söz veriyorum, düştüğümüz gibi çıkartacağız.

Kimse beklemesin bu takımı alacağız diye, biz olduğumuz sürece kimse alamaz. Gerekirse bir aşağı daha düşeriz ama bu takımı layık olduğu yere getireceğiz.”


STAD: Kilimli Ahmet Şerifoğlu

HAKEMLER: Özgür Sepin([*][*][*]), Mustafa Han([*][*][*]), Emir Eray Eyisoy([*][*][*])

KİLİMLİ BELEDİYESPOR: Oğuz Kaan([*][*]), Murat([*][*]), Şafak([*][*]), Yalçın([*][*]), Emrah Ergür[*](dk. 80 Resul Furkan[*]), Emirhan([*][*]), Şahin([*][*]), Kaan[*][*](dk. 80 Emrah Sürücü[*]), Gürkan([*][*]), Ahmet([*][*]), Barış[*](dk. 71 Harun Sürücü[*][*])

ÜMRANİYESPOR: Hasan([*][*]), Cebrail([*][*]), Mücahit([*][*]), Ömerül([*][*]), Ozan([*][*]), Ozan([*][*][*]), Erol([*][*]), Yasin([*][*]), Samet([*][*]), Burçağ([*][*]), Serdal([*][*]), Ali Fırat([*][*])

GOLLER: dk. 47 Şahin pen., dk. 82 Harun Sürücü (KİLİMLİ BELEDİYESPOR), dk. 86 Ali Fırat (ÜMRANİYESPOR)

Editör: Pusula Gazetesi