Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak ve saat 11.00’de başlaması gereken Ereğli Belediye Meclis Toplantısı, AKP Grubu üyeleri İskender Özalp, Mustafa Kalkan, Esra Alpago, Yusuf Kalay, Eyüp Karaarslan, Mustafa Kumaş ve Adem Çakır ile kısa süre önce CHP’den istifa ederek bağımsız kalan Abdülkadir Sözer, Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Aydın Karadağ ve Necat Bakan, CHP Grubu’ndan da annesi rahatsızlanan Fevzi Ekşi’nin katılmamaları sebebiyle yapılamadı. Toplantının başlayabilmesi için gerekli olan üye yeterli sayısının sağlanamaması üzerine meclisin üç gün içinde yeniden toplanması gerekiyordu. Meclis, toplantının 3 Mayıs 2013 Cuma günü aynı yer ve saatte yapılmasına karar verdi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeterli üye sayısının sağlanamaması üzerine toplanamayan mecliste, mevcut meclis üyeleri, toplantıya katılanlar ve basın mensuplarına hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Halil Posbıyık konuşmasında şunları söyledi:

“HOŞ BİR OLAY DEĞİL”

“Meclis toplantısının başlaması için gerekli olan üye salt sayısını sağlayamadık. Meclis üye tam sayısının yarısından fazlası hazır olmadığı için, yasalara göre üç gün içerisinde herhangi bir gün tüm meclis üyelerini tekrar göreve davet edeceğiz. Tabii bu hoş bir olay değil. Meclisi çalıştırmamak, Ereğli’yi kilitlemek, kente yapılacak hizmetleri yaptırmamak için böylesine çirkin hareketlere girmek ne ‘muhalefetim’ diyen insanlara yakışır ne de AK Partiliyim diyen insanlara yakışır. Bizler, belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak göreve seçilirken Ereğli halkına hizmet edeceğiz, diye ant içtik, öyle buraya geldik. Ereğli halkına yapacağımız bu hizmetlerin de en üst düzeyde olacağını ifade ettik. 109 bin nüfusu olan Ereğli’de 25 Belediye Meclis Üyesi seçilmiş. Demek bu 25 Belediye Meclis üyesini, toplumun en sevilen, en sayılan, en seçkin insanları. Karadeniz Ereğli’nin gelişmesi ve büyümesi için çaba sarf edecek en önemli insanlar olarak algılamamız lazım. Bunun tersini düşünmemiz mümkün değil. Ama bakıyorsunuz, CHP’den ayrılanlarla AKP’liler bir araya gelip meclis çoğunluğunu sağlamamak için meclise gelmiyorlar…”

“ÇALIŞMALARA BAŞLAMAMIZ LAZIM”

“Peki, meclise gelmeyince ne olacak? Burada kararlar alınacak. Kışla ve Belen Sanayi Sitelerinde 22 bin ton asfalt dökülecek. Bu memlekette 22 bin ton asfaltı vilayetler dökemiyor. Bu çalışmanın altyapılarını yaptık, sanayi sitelerinin kanalizasyonlarını elden geçirdik, su borularını yeniledik. Şimdi de buralara 22 bin asfalt dökeceğiz. Kemer’de, DSİ’nin çalıştığı alanlarda yollar asfalt olacak. Kışla Mahallesi komple asfalttan geçecek. Hastane Caddesi, Halkapınar anayol da komple asfalt olacak. Kepez Kayalık Sokak asfalt olacak. Süleymanlar Mahallesi Ali Aydın Sokak asfaltlanacak. Kestaneci Mahallesi anayol ve diğer sokaklarda, Şubat ayında muhtarlarla beraber gezip tespit ettiğimiz noktaların hepsi asfalt olacak. Yani yaklaşık 55 bin ton sıcak asfalt dökülecek buralarda. Aynı zamanda Ören, Hamzafakıhlı, Bölücek, Topçalı, Göktepe, Dağlar, Kıyıcak Mahallelerinde 100 bin metrekare emisyon asfalt dökülecek. Sıcak asfaltın maliyeti 7,5 milyon TL+ KDV, emisyon asfaltın maliyeti ise 9,1 milyon TL+KDV. Bu ne demektir? Meclisten bu kararları alacağız ki havalar da ısındı, sıcak asfaltları dökebilelim. Eğer taban 6-7 derece sıcaklığa sahip değilse asfalt dökülmez. Dolayısıyla sıcakların başladığı bugünlerde asfalt çalışmalarına başlamamız lazım. Bu çalışmalara başlayabilmek için de meclisten karar almamız lazım…”

“YATIRIMLARIN YAPILMASINI İSTEMEYEN BİR KİTLE VAR KARŞIMIZDA”

“Ben şöyle algılıyorum: Meclis toplantısına gelmeyen arkadaşlar; CHP’den istifa edip de bağımsız olan arkadaşlar bu yatırımların Ereğli’de yapılmaması için gayret eden bir kitle. Böyle bir kitle ile karşı karşıyayız. Asfaltlar dökülmesin, diyen bir kitleyle maalesef karşı karşıyayız. Belediyemize yeni katılan mahallelerde içme suyu çalışması yapacağız. Ören Mahallesi’nde yine kanalizasyon çalışmaları yapılacak. Göktepe Mahallesi’nde de yine kanalizasyon hattı yapımı var. Bazı yeni mahallelerde de paket atık su arıtma tesisleri yapılacak. Şehrin muhtelif yerlerinde yine yağmurlama hattı ihtiyaçları olduğu için bu yönde de çalışmalar yapılacak. Amacımız bu çalışmalarla yağmur sularının denize ya da derelere akıtılmasını sağlamak. Bu da yaklaşık 700 bin liralık bir yatırım. Ereğli’ye hizmet aşkı ile yola çıkanlar, AKP’li meclis üyeleri, bunun için ant içtiklerini söyleyenler… milletin oyunu alan insanlar ve CHP’li oldukları halde CHP’den istifa edenler… bu yatırımlar Ereğli’de yapılmasın diyorlar. Ne için böyle diyorlar? Bunun tek sebebi şudur: Hizmet yönünden halkın gözünden düştüler. Hiçbir iş yapamıyorlar. Hiçbir becerileri yok. Siyaseten silinmiş vaziyetteler. Ancak, Belediye Başkanı Posbıyık’ı zafiyete düşürürlerse belki buradan bir puan alabilirler, diye ikili görüşmelere geçtiler. CHP’den istifa ettirilip de grup kurulmaya çalışılan bu kişilere Halil Bozkuş finansörlük yapıyor. Öte taraftan da Sayın Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan her gün toplantı yapıyorlar. Arabalarında beraberler…”

“BUNLAR, EREĞLİ TARİHİNE VURULAN EN KÖTÜ DAMGALARDIR”

“Eskiden milletvekili pazarlıkları yapılırdı. Şimdi ise akılları sıra belediye başkanını zor duruma sokmak için meclis üyesi pazarlığı yapıyorlar. Ben aciz duruma düşmem. Düşüremezler. Bunlar çok kötü hareketler. Karadeniz Ereğli siyaset tarihine vurulan en kötü damgalardır bunlar ve siyaseti kirletmektir. Delikanlı adamlar gelirler, halkın seçtiği adamlar olarak burada, halkın meclisinde muhalefetliklerini yaparlar. Ne diyeceklerse bu mecliste derler. Kaçarak bu işler olmaz. Salondan, milletin huzurundan kaçarak, basının huzurundan kaçarak siyaset yapılmaz. Bu, delikanlılığa da insanlığa da particiliğe de Ereğli severliğe de asla ve kat’a yakışmaz.”
Editör: Pusula Gazetesi