Fatma Nalbant, 14 yaşında evlendiği maden işçisi Ahmet Çetin´in 2005´te çalıştığı maden ocağında göçük altında kalarak ölmesiyle ailesinin de kendisini istememesi üzerine 4 çocuğuyla ortada kaldı. Fatma Nalbant, 1 yıl sonra ayakkabı boyacısı 49 yaşındaki Metin Nalbant ile evlenip 3 çocuk daha dünyaya getirdi.


Fatma Nalbant´ın hikayesinin geçen yıl basına yansımasının ardından Gelik Belediyesi aileye sahip çıktı. Belediye, bir hayırseverin tahsis ettiği duvarları çatlak, çökme tehlikesi bulunan 2 odalı bir evde 7 çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Nalbant çiftine, Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) ait kullanılmayan 2 katlı evi tahsis etti.

´EVİ BOŞALTIN´ TEBLİGATI

Gözlerindeki yüzde 61 görme kaybı nedeniyle 3 ayda bir 680 lira engelli maaşı alan Metin Nalbant, hayırseverlerin de yardımlarıyla sıvasını ve boyasını yaptırdığı evin 2´nci katına geçen yıl kasım ayında yerleşti. Ancak TTK Gelik İşletme Müdürlüğü, geçen 8 Mart´ta aileye gönderdiği tebligatta, 1899´da yapılan evin kuruma ait olduğunu, hasarlı olması nedeniyle de tehlike arz ettiği gerekçesiyle boşaltılmasını istedi.

Tebligata rağmen kalacak yerleri olmadığı için evde yaşamaya devam eden Nalbant çifti, her gün evden çıkarılacakları korkusuyla yaşadıklarını söyledi. Gelen yardımlarla evin sıvasını, boyasını yaptırdığını anlatan Metin Nalbant, "Evin camlarını taktırdım, boyadım. Bize göre evde tehlikeli bir durum da yok. Tam her şey düzeldi, çocuklarımız sıcak bir yuvaya sahip oldu derken tebligat geldi. Evi boşaltmamız isteniyor. Belediyeye giderek durumu anlattım. Hergün yeniden evsiz kalma korkusuyla yaşıyoruz" dedi.

Gelik Belediye Başkanı AK Partili Hasan Fahri Yıldırım ise evin belediyeye devredilmesi için TTK´ya başvurduklarını, bu işlemin yapılması durumunda evde gerekli incelemeyi yaptıracaklarını, ailenin mağdur olmaması için çalışacaklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi