Karadeniz fındığının dünyanın birçok yerinde Ferrero fabrikalarında mamul hale geldiğini belirten Alper, firmanın Alaplı´da çocuk işçilerin çalıştırılmadığı örnek fındık bahçeleri kuracağını anlattı. Alaplı’da ilk örnek bahçe için anlaşma sağlandığını ifade eden Alper, şöyle konuştu:

“İtalyan Ferrero firması, çikolata sektöründe dünyanın dördüncü büyük üreticisidir. Doğu ve Batı Karadeniz fındığını birçok fabrikasında mamul hale getirip dünyanın her yerine dağıtmaktadır. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de örnek bahçe kurmaya başlamıştır. Örnek bahçelerde kesinlikle çocuk işçi çalıştırmamaktadırlar. Çocuk işçi çalıştırılmasına kesinlikle karşı çıkmaktadırlar. Firmanın ana prensibi ‘Çocukların yeri fındık bahçeleri değil, oyun bahçeleridir’. Büyükler fındığı toplayacak, çocuklarımızda fındıktan imal edilen çikolataları ve Nutella’nın fındık kremalarını ekmeklerinin üzerine sürerek yiyeceklerdir."

Alaplı’nın Aşağıdoğancılar köyü altında Ahmet Duman’a ait 10 hektarlık bir fındıklığı örnek fındık bahçesi yapacaklarını anlatan Alper, şunları söyledi:

"Buna benzer örnek bahçelerde üretilen fındıklar İtalya’da 10, Rusya, Brezilya, Avustralya, Puerto Rico, ABD, Kanada, Arjantin, Ekvador ve ülkemizdeki fabrikalarda mamul hale getirilerek başta çocukların olmak üzere tüketicilerin hizmetine sunulmaktadır.”
Editör: Pusula Gazetesi