Eşini 6 yıl önce kaybeden 49 yaşındaki Ağaca Tazegül´ün 3 oğlundan Nurettin Tazegül, 1 yaşında akdeniz anemisi hastalığına yakalandı. Ağabeyi 26 yaşındaki Kemal ve kardeşi 15 yaşındaki Murat zihinsel engelli olan Nurettin Tazegül, 18 yaşında olmasına rağmen hastalığı nedeniyle vücudunun gelişmemesi sonucu 11 yaşında gibi görünüyor.

Hastalığının yanına, babasını da kaybetmenin acısı eklenen, buna rağmen hayata küsmeyen Tazegül, bir taraftan tedavisini, bir taraftan da eğitimini sürdürüyor. 3 haftada bir kan nakli yapılan ve ilaç tedavisi uygulanan Tazegül´ün en büyük hedefi, önümüzdeki eğitim döneminde Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü´nü bitirip, hastalığını yenmek.

Ağabeyi ve kardeşine verilen engelli maaşı ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Nurettin Tazegül, "İlaçlarımı hiç aksatmıyorum. Bir an önce iyileşmek istiyorum. Babamın ölümünden sonra engelli iki kardeşim ve annemle yalnız kaldık. Bana da bir şey olursa aileme kim bakacak? Hastalığım nedeniyle normal insanın yarısı kadar gelişiyorum. Çoğu zaman halsiz ve yorgun oluyorum. Zorluklara rağmen okulumu bitirmek ve hastalığımı yendikten sonra bir işe girip çalışmak istiyorum" dedi.

Ağaca Tazegül ise oğlunun iyileşmesi için ilik nakli olması gerektiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi