Kentte oturan bir kişi, geçen 25 Ocak´ta ilişkiye girmek için anlaştığı yabancı uyruklu kadının 400 lirasını alıp kaçtığı iddiasıyla polise başvurdu. İhbar üzerine araştırma başlatan polis, fuhuş şebekesinin varlığını tespit etti. Telefon dinlemeleri ve fiziki takipler sonucunda isimleri ve adresleri belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı baskınlar yapıldı. Sabaha karşı Zonguldak merkez, Gökçebey, Çaycuma ve Devrek ilçeleri ile Bodrum ve İstanbul Fatih´de 15 ayrı adrese yapılan operasyonda, örgüt lideri Erdal A.´nın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİNİN EVİNDE YABANCI UYRUKLU 2 KADIN

Örgüt yöneticisi Nurhan K.´nın, örgüt üyesi Elvan Ö. ile birlikte kaldığı Zonguldak İnağzı Mahallesi´ndeki evine yapılan baskında, para karşılığında fuhuş yaptırıldığı iddia edilen Özbekistanlı ve Kırgızistanlı 2 kadın da bulundu. Nurhan K. ve Elvan Ö. ile aynı mahalledeki evinde gözaltına alınan örgüt üyesi Ali K., yabancı uyruklu 2 kadın ile birlikte hastanedeki doktor kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. Diğer kentlerde gözaltına alınan şüpheliler de Zonguldak´a getirilirken, 3 kişinin arandığı belirtildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 3 kurusıkı tabanca ile yabancı uyruklu kadınlara ait pasaport, kimlik fotokopileri, yüzlerce müşteriye ait isim ve telefon bilgilerini içeren ajandalar, yapılan ödemelerle ilgili dekontlar ele geçirildi.

OPERASYONUN ADI ´SELEKTÖR´

Şebekenin, işe yerleştirme vaadiyle kandırdığı çoğunluğu Özbekistan ve Kırgızistanlı olan yabancı uyruklu kadınlara, çeşitli otellerin yanında, ormanlık alanlarda araç içlerinde fuhuş yaptırdığı iddia edildi. Şebeke üyelerinin ormandaki buluşma noktasına gelen müşterilerle araçlarıyla selektör yaparak ilk iletişimi kurdukları belirtildi. Polisin bu nedenle ´Selektör´ adını verdiği operasyonda alınan 11 yabancı uyruklu kadının ifadelerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü´ne teslim edileceği bildirildi.

´Suç işlemek üzere örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına insan ticareti kapsamında fuhuş yaptırmak´ suçlarından ifadeleri alınacak 14 şüphenin ise daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi