Ereğli ilçesinde 5 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığa aday olan işadamı Arslan Keleş, Keleşler Otel’de ir basın toplantısı düzenleyerek, projelerini açıkladı.

Ereğli’nin kaybetmekte olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel gücünü yeniden canlandırmak, bu kente yeni ve çağdaş bir vizyon kazandırmak, Ereğli’yi “kaçılır değil yaşanır bir şehir” haline getirmek için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduklarını belirten Keleş, “Hz. Mevlana’nın bir sözü ile başlamak istiyorum. Diyor ki Mevlana: ‘Dünyanın en güç işi, bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını, ses çıkarmadan, seyretmektir.’ Bildiğiniz gibi ben ve arkadaşlarım, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’na farklı ve çağdaş bir yönetim anlayışı getirmek amacıyla aday olduk. Her fırsatta düşüncelerimizi ve projelerimizi, sizlerin aracılığı ile kamuoyuna iletmekteyiz. Seçimlere çok kısa bir zaman kaldı. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, Bizim ekibimiz, genç ve dinamik arkadaşlardan oluşuyor. Ancak bu noktada ‘genç’ demekle yaşlarımızın değil; düşünce, hedef ve projelerimizin yeni, dinamik ve çağdaş olduğunu ifade ediyoruz. Çağdaş bir vizyonla yola çıktık. Bizim vizyonumuzun diğer aday gruplardan farkı da bu noktada netleşiyor. Bizler, Ereğli’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının var olan ve bugüne dek uygulanamayan, ancak sürekli vaat edilen çözümlerle değil, yeni ve atılımcı yöntemlerle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz” dedi.

Ereğli’nin menfaatlerini ön planda tuttuklarının altını çizen Keleş, “Bizim hedeflediğimiz çözüm yöntemleri, şahısların değil, şehrin kalkınmasına yönelik projelerden oluşuyor. Kişilerin değil, kişilere ait şirketlerin değil; tüm Ereğli’nin menfaatlerini ön planda tutan projeler hazırlıyoruz. Bu yüzden sadece bir sektörü değil, tüm sektörlerin gelişimini ve kalkınmasını sağlamayı kendimize görev edindik. Sadece gemi sanayinin gelişimi, sadece sac sektörünün sorunlarının çözümlenmesi, Ereğli’yi kalkındırmaya yeterli mi? Elbette ki hayır. Her sektörü harekete geçirmek, Ereğli’yi el birliği ile büyütecek bir strateji geliştirmek mecburiyetindeyiz. Biz, böyle bir anlayış ve bakış açısı ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduk. Ereğli’nin gündemi sürekli polemik ve tartışmalarla meşgul ediliyor. Ne yazık ki; şehrimizde insanların birbirlerine karşı hoşgörüsü yok, saygısı tükenmiş, sevgisi kalmamış. Bu huzursuz ortam Ereğli’mizin her durumunu etkiliyor. Ticaret ve Sanayi Odasının da bu noktada önemli bir görevi olmalı; polemiklerin odağında yer almadan, sadece ve sadece hizmeti ilke edinen; tüm üyelerinin ekonomik durumunu düşünen ve bu duruşu ile gündemde olan bir yönetim oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

TSO seçimlerinde neden aday olduklarını yönelik açıklamada bulunan Keleş, şöyle konuştu: “Biz bu şehirde yıllardır ticaret yapıyoruz. Hepimiz Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesiyiz. Biz sorunlara seyirci kalan, çözüm üretemeyen bir TSO istemiyoruz! Bizim yönetimimizdeki Ticaret ve Sanayi Odası neler yapacak, neden adayız? Üretim yapan ve üretimi düşünen tüm üyelerimize sektörlere bağlı olarak görevlendirilen uzman birimler tarafından hizmet verilecek. Örneğin teşvik kredileri, vergilendirme çalışmaları, yurt dışı fonlarından yararlanmak gibi destekler sağlamak için adayız. Teknoloji ve sanayi sürekli bir değişim ve gelişim içinde. Sektörlerde değişen ve gelişen yeni üretim sistemleri, yeni iş alanları, yeni ve çağdaş çalışma modellerini üyelerimize anlatmak, onların bu modellerden yararlanmasını sağlamak için adayız. Meslek gruplarının işlerini kolaylaştırmak, üyelerin karşılaştıkları sorunların çözümü için gereken her bilgiye Odamız aracılığı ile ulaşabilmelerini sağlamak için adayız. Ereğli’nin 6 aylık dönemlerdeki ekonomik gidişatı hakkında bilgilendirici raporlar hazırlayarak, üyelerimizin sektörel durumlarını net olarak görebilmelerini sağlamak amacıyla adayız.Üyelerimizin en önemli sorunlarından biri de doğru personel yönetimidir. Bunun Ereğli’mizdeki mevcut insan kaynağının yönetilmesi için de çok önemli olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlar tarafında verilecek eğitimler düzenleyeceğiz. Hem üyelerimizin var olan personelinin eğitimine katkı sağlamak hem de şehrimizdeki işsiz gençlerin istihdamına yol açmak amacıyla; nitelikli insan gücü ihtiyacına çözüm üretmek için adayız. Üyelerimizin finansal varlıklarını doğru yönetebilmeleri için finans uzmanlarının vereceği eğitimler düzenleyeceğiz. Bizim önemli bir hedefimiz de Ereğli ekonomisini etkileyecek sarsıntıların önüne geçmektir. Ereğli ekonomisinin, küçük esnafından sanayicisine kadar ‘doğru bir strateji’ye yönlendirmek zorundayız ve bunun için adayız. Meslek komitelerini aktif hale getirilmesi bizim için önemlidir. İleri görüşlü iş adamlarımızın desteği ile sektörlerin birlikteliğini sağlamak amacıyla adayız. Engelli, hasta ve yaşlı üyelerimiz var. TSO ile ilgili hizmetlerden yararlanmak onların da hakkı. Tüm hizmetlerimizi onların ayaklarına götüreceğiz. Engelleri kaldırmak için adayız. Üyelerimizin aileleri de bizim çok önemli. Çünkü hepimizin için en değerli varlık ailelerimizdir. Üyelerimizin ailelerinin birlikteliği ile Ticaret ve Sanayi Odamızı daha da güçlü hale getireceğiz. Üyelerimizin eşlerine ve farklı yaş grubundaki çocuklarına yönelik projelerimizi ileriki günlerde paylaşacağız. Ben ve arkadaşlarım, Ereğli’nin, kaybetmekte olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel gücünü yeniden canlandırmak, bu kente yeni ve çağdaş bir vizyon kazandırmak, Ereğli’yi kaçılır değil yaşanır bir şehir haline getirmek için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine adayız.”

Editör: Pusula Gazetesi