Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Mali Genel Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu’nda dün yapıldı. Genel Kurul’a, kayıtlı bin 736 üyeden sadece 330’u katıldı.

Genel Kurul’da ilk tartışma, divan başkanlığı seçimi maddesinde yaşandı. Divan Başkanlığı için Başkan Ercan Şehri’nin önerdiği Atilla Aygün, bazı üyelerden tepki gördü. Bunun üzerine Aygün, bu şartlarda divan başkanlığı yapamayacağını belirterek çekildi. İtirazların ardından kongrenin Divan Başkanlığı’na, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Zonguldak Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, üyeliklere ise; Metin Koçaklı, Osman Zaimoğlu ve Ayşe Güzel seçildi. Divanın oluşmasının ardından gündeme seçim maddesinin alınması için Aydın Arıcı ve İbrahim Güner tarafından 270 imzalı önerge verildi. Divan da, önergenin gündeme alınması için imza sahiplerini tespit etmek amacıyla yoklama yaptırmak istedi. Bunun üzerine salondan yine itirazlar yükseldi. Divan heyeti ile salondaki bazı delegeler arasında tartışma yaşandı. Tartışmalar, araya girenler tarafından büyümeden önlendi. Yapılan yoklama sonucunda seçim maddesi için verilen 270 imzalı önergeden salonda 123 kişinin bulunduğu tespit edildi. Yeterli çoğunluk olan kayıtlı bin 736 üyenin yüzde 10’u olan 175 sayısına ulaşılmadığından seçim maddesi gündeme girmeden ret edildi.

Daha sonra gündemdeki diğer maddelere geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Denetim Kurulu raporu, gelir-gider bütçesi ile tahmini bütçe okundu ve kabul edildi. Müfettiş raporlarının okunmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Ercan Şehri, raporlardaki iddiaları tek tek cevapladı.

Ardından gündemin diğer önemli maddelerinden birisi olan üye esnaflarının Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne borçlarının 60 aya taksitlendirme yapılması maddesi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda yapılandırma kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, 30 Haziran 2013 tarihine kadar Kooperatife başvuran borçlu üyelerin borçları, düşük bir faizle 60 ay vadeli yapılandırılacak. Maddenin oylaması sırasında ret oyu kullanan üye Kemal Yılmaz, “Ben nasıl faiz ödediysem, herkes ödemeli. Kabul etmiyorum” dedi.

Kongrenin sonunda, gündeme seçim maddesinin konulması için önerge veren Aydın Arıcı, yaptığı konuşmada, kongreye katılan üyelere teşekkür ederek, “Demokratik desteğinizi verdiğiniz için herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Ercan Şehri de, kongreye katılan tüm üyelere teşekkür ederek, “Kongremizde alınan kararlar üyelerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi