Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattı yenileme çalışmaları kapsamında, belediye tarafından istasyon mevkiinde uygun yerlere alt ya da üst geçit yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Filyos Belediyesi hizmet binasında 6 mahalle muhtarı, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos beldesinde bulunan tren istasyonunun uygun yerlere yapılması planlanan üst ya da alt geçit için imza kampanyası başlattı. Toplantıya; Kocaali, Sefercik, Hisarönü Merkez, Öteyüz, Abacık, Geriş Mahalle muhtarları ve Belediye Meclis üyeleri ile Esnaf Odası Başkanı Alpay Özkan da katıldı. Toplantıda alınan kararlar neticesinde, İstasyon mevkiine yapılacak olan üst ya da alt geçit için ilk imzayı Belediye Başkanı Ömer Ünal attı. Başkan Ünal, imza kampanyasıyla ilgili olarak, belediye olarak Avrupa Birliği&[#]8217;ne müracaat ettiklerini belirtti. Ünal, &[#]8220;Demiryolu çalışmaları devam ediyor. Demiryolu çalışmaları neticesinde Filyos&[#]8217;taki tren istasyonunun uzatılması söz konusudur. Vagon uzunlukları artacak, bu da halkımızın karşıdan karşıya geçme sıkıntısı demektir. Dolayısıyla biz Avrupa Birliği&[#]8217;ne müracaatta bulunduk. Avrupa Birliği heyeti, &[#]8216;Belediye ve sivil toplum kuruluşları olarak bize bir yazı yazın&[#]8217; dedi. Biz de başta Belediye Başkanı olarak, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ve Belediye Meclis üyeleri ile beraber bu imza kampanyasını başlatıyoruz. Halkımızın da bu imza kampanyasına katılımlarını bekliyoruz. Her mahallede yapılacak olan imzaların artması tek temennimizdir. Bu hizmeti memleketimize yapabilirsek, bizden sonraki vatandaşlarımız için büyük bir hizmet yapmış oluruz. Bu projeyi Avrupa Birliği kapsamında TCDD&[#]8217;ye yaptırmayı hedefliyoruz. Ben bu konuyla ilgili ilk imzayı atıyorum. Benden sonra muhtarlarımız ve Belediye Meclis üyelerimiz attıktan sonra, Filyos&[#]8217;ta bulunan her kişiden imza alıp bunu artırmak hedefimiz, Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum&[#]8221; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Selami Köktürk ise, &[#]8220;Zonguldak-Ankara tren hattı, Filyos&[#]8217;tan geçmektedir. Buradan geçerken, Filyos beldemizi iki parçaya ayırmaktadır. Dolayısıyla çok geniş bir şekilde böldüğü için bu hat 5 tane tren yolu şeklindedir ve vatandaşlarımızın iki yakadan geçmesi mümkün değildir. Geçerken de zorlansa bile mutlaka tehlike arz etmektedir. Bu iki yakayı birbirine bağlamak için mutlaka alt veya üst geçit yapılmalıdır. Vatandaşlarımızın da büyük bir talebi vardır. Çünkü bu olmaz olmazların içendedir. Burada özellikle Devlet Demiryolu yetkililerin bu konuya çok önem vermeleri ve üzerinde durmaları gerekmektedir. Filyos halkımızın yoğun bir talebidir, isteğidir ve ihtiyaçtır&[#]8221; dedi.

Kocaali Mahallesi Muhtarı İrfan Acar da, Başkan Ünal&[#]8217;ın daveti üzerine belediyede toplantı yaparak imza kampanyası için mahalle muhtarları ile katıldıklarını kaydetti Acar, &[#]8220;İstasyonumuza üst geçidin yapılabilmesi için Belediye Başkanımız Ömer Ünal&[#]8217;ın daveti üzerine belediyeye geldik. 6 muhtar arkadaşımız, Belediye Meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte inşallah istasyonumuza üst geçidin yapılabilmesi için, Belediye Başkanımız Ömer Ünal&[#]8217;ın vesilesiyle karar aldık. İmza kampanyası başlattık. Filyos beldemize hayırlı ve uğurlu olsun&[#]8221; dedi.

Vatandaşlardan Sefa Köktürk de, &[#]8220;Bu çok gerekli bir şeydir. İnsanların sağlığı için tehlikeyi göze alarak bu üst geçitten geçmek isteyen insanlar rahat bir şekilde üst geçitten geçmiş olacaklar, bilhassa yapılması lazımdır. Önemli olan budur&[#]8221; dedi.

Cumayanı Mahallesi&[#]8217;nde ikamet eden Sedat Alın ise, &[#]8220;Bu üst geçidin buraya mecbur yapılması lazımdır. Bizim Cumayanı Mahallesi&[#]8217;nde bulunan çocuklarımız sabah Zübeyde Hanım İlkokulu&[#]8217;na gitmek için araba yolu ve tren yolundan geçmek için her gün anneleri ile gelip tekrar eve gidiyorlar. Çocukların daha rahat geçmesi için buraya üst geçit şarttır. Üst geçit olmaz ise burada ölüm her an yaşanabilir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi