Zonguldak Eğitimciler Derneği’nin (ZED) merkez okullarının katılımlarıyla düzenlediği “2’nci Futsal Turnuvası”, Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’nda 1 Nisan’da başladı, 18 Nisan’daki final maçıyla sona erdi. Final maçı, Kilimli Ziya Gökalp Ortaokulu ile Kozlu EML arasında oynandı. Karşılaşmayı, Ziya Gökalp Ortaokulu 9-6 kazanarak, turnuvanın şampiyonlu oldu. Kozlu EML ikinci olurken, 3 ve 4’üncülük maçı Uzunmehmet Ortaokulu ile Atatürk Anadolu Lisesi arasında oynandı. Maçın normal süresi berabere tamamlandı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarını kazanan Uzunmehmet Ortaokulu üçüncü, Atatürk Anadolu Lisesi de dördüncü oldu. Ödül töreni ise, önceki akşamı turnuvaya katılan takım kadroları ile yemekli olarak Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Yemeğe; Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Denetmenleri Başkanı ve Yardımcısı, Şube Müdürleri, turnuvada takımı da olan Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu ile Dernek Yönetim Kurulu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkan Ferhat Alkan, Futsal Turnuvası’nın 2’ncisini tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, merkez ilçe okullarından 16 takımın mücadele ettiğini, gayet mücadeleci karşılaşmaların olduğunu belirtti. Tüm etkinliklerinde olduğu gibi bu etkinlikte de asıl amaçlarının eğitimciler arasında birlik beraberliğin olduğunu belirten Başkan Alkan, “Özellikle bize bu süreçte desteğini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve Müdür Uğur Akdeniz´e teşekkür ederim. Bir başka etkinlikte buluşabilmek niyetiyle tüm katılımcılara şükranlarımı sunarım” dedi.

Turnuvanın şampiyon takımı Kilimli Ziya Gökalp Ortaokulu’nun kupasını Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek verdi. Müdür Özbek, böyle bir organizasyonu düzenlediği için Zonguldak Eğitimciler Derneği’ne teşekkür etti.

Şampiyon okulun Müdürü Hürriyet Berberoğlu da, okul olarak yıllardır böyle organizasyonlara katıldıklarını, ama bu şekilde bir organizasyona ilk defa şahit olduğunu belirterek, Zonguldak Eğitimciler Derneği’ne teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi