Profesyonel lig özlemini dindirmek için Trabzon, Konya, Ankara’ya gitmeye, yasal yolların açılmasını beklemeye gerek yok. Kimsenin cüretkarlık yaparak milyonlarca parayı sokağa dökmesine gerek kalmadan, Merkez’e sadece 8 km mesafede bulunan Kilimli’ye dönüp bakmak yeterli.

Spor Toto 3. Lig’de son 2 haftaya girilirken düşme tehlikesi bulunan Kilimli Belediyespor’un kümede kalmasını sağlayarak gelecek sezon Zonguldak Kömürspor’u temsilen profesyonel liglerde temsil edebilmesi için bütün yasal zemim uygun.

ÖYLE OLMAZSA BÖYLE YÜKSELİR!
5 yıldır Amatör mahkum olan son 3 sezonda Bölgesel Amatör Lig’’de yüzü gülmeyen Zonguldak Kömürspor’un bu sezonda son maçta kaçırdığı Şampiyonluk kentte futbolseverleri derinden yaraladı. Haftalardır oturduğu liderlik koltuğunu, sezonun kapanış maçında Adliyespor’a 2-1 yenilerek zirveyle beraber Şampiyonluğu bırakan Zonguldak için artık başka alternatifler gündeme geldi.

PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN KİLİMLİ’YE SAHİP ÇIKIN!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), liglerde yer alan pilot takımlar 1461 Trabzon, Bugsaş, Anadolu Selçuklu´dan bağlı oldukları kulüplerle ilişkisini kesmesini istemişti.
Federasyon aralarında 1461 Trabzon’un da bulunduğu üç takıma, bağlı oldukları kulüplerle ilişkisini kesmesini istemesinin ardından eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, “Diyarbakırspor’un İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un isim hakkıyla Süper Lig’e taşınması” önerisiyle Zonguldak Kömürspor’un da bu işin içinde yer alabileceği gündeme geldi ancak bu işin o kadar kolay olmadıgını herkes iyi biliyor.
PROFESYONEL LİG 8 KM UZAKTA!
Zonguldak Kömürspor’un 5 yıllık profesyonel lig özlemini dindirebilmesi için çok uzaklara gitmeye gerek yok. Zonguldak Merkez’e sadece 8 km uzakta yer alan Kilimli’ye bakmak yeterli. 2010-2011 sezonunda Kilimli Belediyespor’un Bölgesel Amatör Lig’de Şampiyon olmasının ardından gündeme gelen isim değiştirme teklifi, Zonguldak Kömürspor’un bir üst lige çıkamamasıyla yeniden gündeme geldi.
Kenti temsil etmeyen bir kulübü satın almak yerine Spor Toto 3. Lig’de Zonguldak’ı başarıyla temsil eden Kilimli Belediyespor’un isim değişikliğiyle profesyonel ligde yer alması sağlanabilir, bunun içinde bütün yasal zemin uygun durumda.
Bunun için ilk olarak Kilimli Belediyespor’un Spor Toto 3. Lig’de kalması şart. Son 2 haftaya girilirken düşme tehlikesi bulunan Kilimli Belediyespor’a verilecek olan destek çok önemli.
Rakiplerimizin durumlarına bakmadan, Hacettepespor ardından Ümraniyespor maçlarını kazanması halinde ligde kalacak.
ZONGULDAK HALKI İSTERSE OLUR!
Sarı-Siyahlı takımın Başkanı Engin Aygün, Zonguldak halkının merakla cevabını beklediği, Kilimli Belediyespor-Zonguldak Kömürspor birleşiminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğiyle ilgili konuda görüşünü belirtti. Başkan Aygün, “Öncelikli olarak tek görevimiz Kilimli Belediyespor’u 3. Lig’de tutmak. Bununla ilgili çabalarımız var. Ama bizimde biraz daha manevi desteğe ihtiyacımız var. Zonguldak’ın şampiyon olamaması inanın beni derinden üzdü. Bir daha ki sene 3. Lig’de 2 takımla mücadele etmenin planlarını kurarken, hem Kömürspor şampiyon olmadı hem de Kilimli Belediyespor 2 haftası kalan ligde düşme tehlikesi yaşıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Zonguldak futbolu için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse takımının ismini değiştiririz ama bunlar benim dememle olmuyor. Şehrin; siyasileri, bürokratları ve ileri gelenleri onay verdiği takdirde halkta isterse buna karşı koyamam şahsım olarak bende isterim” dedi.
Engin Aygün ayrıca 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Hacettepespor maçında Ankara yaşayan Zonguldaklı gurbetçileri maça davet etti. Aygün, bu kritik maçta desteğe ihtiyacımız var. Şimdi kent olarak kenetlenme zamanı geldi” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi