Olay, saat 12.00 sıralarında Kavaklık Mahallesi´ndeki Fevzi Özdemir Aile Sağlığı Merkezi´nde meydana geldi. Rahatsızlığı nedeniyle iğne tedavisi uygulanan Sezgin A., iddiaya göre iğne yaptırmak için akrabası Zakir D. ile Aile Sağlığı Merkezi´ne başvurdu. Doktor Ahmet Murat A. ise öğle tatili olduğu gerekçesiyle iğneyi mesai başladığında yapabileceğini söyledi. Buna sinirlenen Zakir D. ile doktor arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönen olayda doktor ve hasta yakınının birbirine yumruk vurduğu ileri sürüldü.

Sağlık merkezindeki diğer personelin araya girmesinin ardından Zakir D., hastasını alarak Ereğli Devlet Hastanesi´ne giderken, doktor Ahmet Murat A., polisi arayarak şikayette bulundu. Akrabasına hastanede iğne yapılmasından sonra karakola götürülen Zakir D. de doktordan şikayetçi oldu.

Zakir D., "Doktora iğne vurdurmaya gittim. Bana vurdu, küfür etti. Orada kamera kayıtlarında her şey var" dedi. Polis eşliğinde hastaneden rapor alan ve birbirlerinden şikayetçi olan doktor ile hasta yakını, karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi