19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında Yatırımcı Gözüyle Enerji Paneli´nde konuşan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, "Düşük kalorili kömür kalitesiz kömür değildir. Kömürün ne kadar stratejik olduğunu zaman gösterecek. Kömür santralleri cari açığın ilacıdır" diye konuştu.

´BÖYLE KAZANILIR EKMEK PARASI´

Kömür üzerinde yıllar boyunca yapılmış ´kirli ve pis´ propagandası olduğunu ifade eden Ciner, paneldeki konuşmasının başında Orhan Veli´den şu dörtlüğü okudu: "Yüz karası değil kömür karası böyle kazanılır ekmek parası."

´CARİ AÇIĞIN İLACI´

Bugün madenlerin özellikle de kömürün çoğunluk haklarının devletin elinde olduğuna dikkat çeken Ciner, "Devletin bakış açısı yavaş yavaş yumuşamakta. Kömür bizim kendi kaynağımız. Bugün 1000 megavatlık bir kömür santrali 4 bin kişiye istihdam sağlar. Endirekt olarak da 40 bin kişiye fayda sağlar. Kömür santrali doğalgaz santrali gibi değildir, cari açığın ilacıdır" dedi.

"Amerika, Almanya ve Çin bizden daha saf değil ama kömür kullanıyorlar" diyen Ciner şöyle devam etti: "Muhakkak başka çeşitli kaynaklar da olmalı ama yerli kaynak 70 milyon kişinin hakkıdır. Kötülemek için söylemiyorum ama doğalgaz santrali istihdam da sağlamaz."

Editör: Pusula Gazetesi