Karadeniz Ereğli Belediyesinin CHP´li Meclis Üyesi Hasan Pınarcık, partisinden istifa etti. Daha önce de Ereğli Belediye Meclisi´nin CHP´li üyelerinden Aydın Karadağ, Halil Bozkuş ve Abdülkadir Sözer istifa etmişti.

Kdz. Ereğli Belediyesi´nin CHP´li meclis üyelerinden Hasan Pınarcık partisinden istifa ettiğini açıkladı.
CHP Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyelerinden Aydın Karadağ, Halil Bozkuş ve Abdülkadir Sözer´in ardından Hasan Pınarcık´ta partisinden istifa ettiğini bildirdi.
Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir CHP´de olmalarına rağmen Halil Bozkuş´un başını çektiği muhalif grupta yer alan Hasan Pınarcık´ın istifası sürpriz olmadı. Parti disiplini ve grup kararlarına uymayıp AK Parti ile birlikte hareket ettikleri için ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Pınarcık 22 Nisan Pazartesi günü savunmasını vermesi gerekiyordu. Pınarcık´ın ihracını beklemeden istifa kararı aldığı öğrenildi.

SIRADA KİMLER VAR?
Öte yandan CHP´li Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyelerinden Nejat Bakan ile Fevzi Ekşi´nin de kısa süre içerisinde istifalarını partiye bildirecekleri öğrenildi. CHP´de son istifanın ise Ali Yağmuroğlu ile olması bekleniyor. Ancak Yağmuroğlu´nun istifasını 5 Mayıs´ta yapılacak olan Kdz. Ereğli TSO seçimlerine endekslediği iddia ediliyor.

AK PARTİYE Mİ GEÇECEKLER?
CHP´de bir başka istifanın ise Ormanlı´da yaşanması bekleniyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile bir süredir görüşme halinde olan Sever´in AK Parti´ye katılma sözü verdiği ifade ediliyor. Sever´in bu hafta içerisinde CHP´den istifa ederek AK Parti´ye geçmesi bekleniyor. Bilindiği gibi Yaşar Sever 2004 seçimlerinde AK Parti´den Belediye Başkanı seçilmiş, beldede bir firmaya petrol istasyonu ruhsatı vermeyincede AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın girişimleri ile AK Parti´den aday gösterilmemişti. Sever partisinden istifa edip CHP ile seçimlere girip yeniden Belediye Başkanlığına seçilmişti.

İŞTE MECLİSTE Kİ SON DAĞILIM
CHP´de yaşanan son istfa sonrası Kdz. Ereğli Belediyesi´nde son dağılım şu şekilde oluştu; CHP 14, AK Parti 7, Bağımsız 4.

Editör: Pusula Gazetesi